Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer Daniel Breaz, a declarat vineri, la o conferinţă de presă, că bugetul alocat Centrului Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) nu este micşorat faţă de anul trecut şi că, prin afirmaţiile contrare făcute, instituţia dezinformează opinia publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Breaz a precizat că toate instituţiile din subordinea MCIN trebuie să cheltuiască toţi banii primiţi.

„Bugetul nu a întârziat din cauza Guvernului şi, implicit, a ministerului”, a spus Breaz. „Bugetul a întârziat din cauza faptului că preşedintele Klaus Iohannis nu s-a gândit că milioane de români vor suferi nu doar prin prisma faptului că nu a fost semnat bugetul că nu a fost semnat bugetul Ministerului Culturii, ci pentru toate cele 28 de ministere”.

Legat de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, care a semnalat în urmă cu două zile că va renunţa la mai multe proiecte din cauza bugetului insuficient pe 2019, ministrul a spus: „Au primit buget la fel ca anul trecut. Bugetul nu este aşa cum s-a precizat - mai mic sau un sfert sau... Toate instituţiile din subordine, global, au bugete mai mari. Fiecare manager de instituţie va trebui să aibă în vedere bugetul respectiv şi să aibă o execuţie bugetară cât mai bună. Nu vreau ca în nicio instituţie, la finalul anului, să avem bani necheltuiţi, dacă le-am alocat un buget şi nu doresc nici să dezinformeze opinia publică cum că le-au fost alocate sume mai mici”.

El a subliniat că nu doreşte ca instituţiile să rămână cu bani necheltuiţi la finalul anului şi a spus că poate face o prezentare comparativă pentru a demonstra că fiecare instituţie din subordinea MCIN a primit mai mulţi bani faţă de 2018.

„Centrul Naţional al Dansului trebuie să desfăşoare nişte proiecte, trebuie să depună proiecte coerente şi care să îşi găsească un public care să meargă într-o sală să asiste la spectacolele organizate de ei”, a mai spus el.

CNDB este singura instituţie publică de cultură din România - echivalentă unui Teatru Naţional - dedicată creaţiei de dans contemporan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.