Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a fost invitat la o audiere în Comisia pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În eventualitatea în care se va prezenta marţi, ministrul va fi audiat în legătură cu diminuarea bugetului alocat Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) pentru finanţarea proiectelor culturale.

News.ro nu a primit un răspuns din partea reprezentanţilor MCIN în legătură cu prezenţa ministrului la audiere.

Administraţia Fondului Cultural Naţional a informat pe 1 mai că, din cauza schimbării structurii financiare de administrare a Fondului Cultural Naţional, impusă prin Ordinul Ministrului Finanţelor Publice 3809, emis în 18 decembrie 2018, cap. III, alin. 3.23. (1), (2), (respectiv trecerea de la un cont de disponibil la înrolarea într-o sursă bugetară distinctă - E), sumele colectate în 2018 nu au fost incluse în fila de buget pentru 2019.

La data lansării sesiunii de finanţare II/2019, Consiliul AFCN a făcut o alocare bugetară bazându-se pe suma de 38.367.559,70 de lei, existentă în contul FCN la 1 ianuarie.

Fila de buget comunicată de ordonatorul principal de credite pentru 2019, pe sursa E, a trebuit să se încadreze în limita impusă de Ministerul Finanţelor Publice, respectiv 31 milioane lei faţă de 37 milioane lei necesare.

Consiliul AFCN este nevoit să anunţe reducerea bugetului alocat pentru sesiunea II/2019 cu 30%, reducere ce se va aplica la fiecare arie de finanţare, pentru a se încadra în 31 milioane lei (din care 20 de milioane de lei au fost alocate sesiunii I/2019).

Breaz s-a mai întâlnit cu membrii Comisiei în luna decembrie a anului trecut, când a prezentat obiectivele şi priorităţile mandatului său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.