Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, prin hotărâre, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea, consolidarea, modernizarea, extinderea şi dotarea sediului istoric al Academiei Române şi pentru construirea unei noi aule. Durata estimată de realizare este de 30 de luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Investiţia urmăreşte transformarea Academiei Române în clădire istorică cu destinaţia de muzeu, amenajată la standardele europene impuse pentru muzeele din marile Capitale ale lumii. Sediul Academiei Române din Bucureşti se află, în prezent, într-un imobil construit în perioada 1911-1923 şi consolidat şi reabilitat în perioada 2007-2008, încadrat în clasa de risc seismic I. În acest context, investiţia presupune introducerea unor pereţi noi de beton armat, cămăşuirea anumitor pereţi existenţi din zidărie, înlocuirea planşeelor existente din lemn cu planşee din beton armat. În plus, faţă de modernizarea şi reabilitarea corpului existent, se propune extinderea acestuia cu o construcţie nouă”, arată un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării.

Conform sursei citate, aula nou construită va constitui o extindere la clădirea existentă, pe o suprafaţă de 8.500 mp, şi va găzdui cele 14 secţii ale Academiei, birourile, dar şi săli de întruniri şi spaţii de primire şi protocol.

Proiectul prevede investiţii de 188 de milioane de lei şi ar urma să fie dezvoltat în patru etape. Din aceşti bani, 187 de milioane de lei vor veni de la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar Academia Română vine cu o contribuţie de 833.000 de lei.

La finalizarea proiectului, clădirile Academiei Române vor avea o suprafaţă construită desfăşurată totală de 14.600 de mp. Durata estimată de realizare este de 30 de luni.

Imobilul existent, sediul istoric al „Academiei Române”, este nominalizat în cadrul Listei Monumentelor Istorice 2015 a Ministerului Culturii/Institutului Naţional al Patrimoniului, mai indică sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.