Metropolitan Opera din New York preconiza să-şi reia activitatea în septembrie, dar instituţia a amânat din nou acest calendar şi a anulat stagiunea de toamnă, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MET tocmai a anunţat că stagiunea 2020-21 nu va începe până la 31 decembrie, cu trei luni mai târziu decât era prevăzut, din cauza pandemiei de coronavirus. Instituţia are în vedere posibilitatea de a scurta anumite reprezentaţii. 

"Ţinând cont de complexitatea enormă de organizare a calendarului MET, nu avem altă cale decât să anulăm stagiunea de toamnă", a indicat managerul general Peter Gelb, într-un comunicat. "Nu se poate să revenim într-un teatru de operă în septembrie în contextul în care distanţarea socială rămâne în vigoare", a adăugat el. 

Producţia "Aida", de Giuseppe Verdi, care urma să deschidă stagiunea la 21 septembrie, a fost pur şi simplu anulată, la fel ca şi "The Fiery Angel", de Sergei Prokofiev, ale cărei reprezentaţii ar trebui să înceapă în 12 noiembrie. 

Noul calendar va debuta la 31 decembrie cu o gală excepţională, ale cărei detalii nu au fost încă anunţate. 

Dacă "Flautul fermecat" şi "Don Giovanni" se vor juca, aşa cum era prevăzut, în 2021, va fi o punere în scenă deja existentă la New York. 

Pentru a compensa o parte dintre datele anulate, MET a inclus în noul calendar reprezentaţii supliementare în februarie. 

Cele trei reprezentaţii ale toamnei care ar trebui să fie filmate pentru formatul The MET: Live in HD, difuzat în toate sălile de cinema din lumea întreagă, vor fi înlocuite de redifuzări. 

Nicun teatru sau sală de spectacol din New York nu a anunţat până în prezent o dată fixă de redeschidere pentru reprezentaţiile sau concertele cu public. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.