Membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune au cerut, în şedinţa de joi, retragerea Doinei Gradea din funcţia de preşedinte-director general al instituţiei publice de presă, invocând faptul că "TVR a ajuns batjocura multora, din păcate", se arată într-o informare a Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Solicitarea a fost făcută de Karen Sebeşi, membru al CA - reprezentant al salariaţilor, fiind susţinută de reprezentantul PSD, Sorin Ilieşiu, reprezentantul PNL, Cristian Petcu şi Dan Lazea, reprezentantul USR.

Reprezentanta salariaţilor Monica Ghiurco şi reprezentanta preşedinţiei României în CA, Christel Ţopescu au propus organizarea, în cel mai scurt timp, a unei şedinţe extraordinare de CA în care să se analizeze întreaga activitate a managementului.

Potrivit unui comunicat al MediaSind, Doina Gradea a fost susţinută de ceilalţi membri ai CA, inclusiv de reprezentantul Guvernului, Cătălin Blebea (trimis în judecată de DIICOT pentru fapte de corupţie săvârsite într-o instituţie naţională de televiziune) şi de reprezentanta UDMR, Nagy - Debreczeni Hajnalka (declarată incompatibilă de Curtea de Apel Cluj  în procesul cu ANI).

"Având susţinerea acestor membri, Doina Gradea a refuzat să demisioneze, susţinând că numai Parlamentul poate să o demită. În finalul şedinţei CA, preşedintele Mediasind TVR, Sorin Torică, a susţinut poziţia reprezentantului salariaţilor, Karen Sebesi şi a acuzat-o pe Doina Gradea că a făcut de râs instituţia inclusiv pe plan internaţional, din cauza repetatelor abuzuri şi încălcări ale legii", potrivit sursei citate. 

În declaraţia sa, Karen Sebesi, reprezentant al unei părţi a salariaţilor din TVR, i-a solicitat Doinei Gradea să demisioneze, avertizând că "TVR a ajuns batjocura multora". 

"Doamna PDG, mă folosesc de acest moment şi vă solicit să vă retrageţi din poziţia actuală, cea de PDG! De ce îmi permit să vă solicit? Pentru că reprezint o parte a colegilor noştri din TVR. Iar, aceştia nu vă mai vor în această poziţie! Puteţi să ne puneţi cap în cap, la fel cum aţi procedat de nenumărate ori cu noi, membrii CA, dar şi cu cei de la studiourile teritoriale. Puteţi să ne vorbiţi urât pe la spate, să ne acuzaţi, dar tăvălugul a pornit, şi nu acum, ci de o vreme bună. TVR a ajuns batjocura multora, din păcate! Aştept să mă atacaţi şi pe mine, dar înainte de aceasta, doamna PDG: trebuie să recunosc, am şi eu partea mea de vină, în multe momente, poate chiar şi alţi colegi au avut, dar îi las pe ei să mărturisească, dacă vor".

El a continuat: "Doamna PDG, vedeţi, eu nu vorbesc acum nici despre Raportul Curţii de Conturi, nici despre Procedura de etică, am să-i las pe alţii să o facă. Eu vă spun doar aşa: epuizarea fizică şi mentală poate să nască uneori gesturi şi cuvinte nesăbuite şi fără niciun gând rău: acum înţeleg de ce ne-aţi spus de nenumărate ori că sunteţi obosită de toată chestiunea aceasta, numită TVR. Oboseala te mai poate face si debusolat, răutăcios şi neatent. Fatal de neatent. Aşa ca, doamna PDG, vă solicit să vă retrageţi din poziţia de PDG! Şi noi, mulţi din TVR, suntem siguri că trebuie să luaţi o pauză. Neapărat una mai lungă, definitivă, din poziţia de PDG. Prin acest gest daţi dovadă de grija faţă de Dvs , de Instituţie şi de colegi. V-am votat şi v-am susţinut , dar acum vă solicit să vă retrageţi!".

Biroul Executiv Naţional al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind va prezenta vineri poziţia oficială şi argumentele organizaţiei privind demiterea în regim de urgenţă a şefei TVR.     

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.