Prezenţa îndelungată pe scenă a actorilor din grupele de risc va fi evitată iar expoziţiile temporare de artă vor fi organizate în spaţii convenţionale şi alternative, precum muzee, biblioteci şi pavilioane temporare sunt câteva dintre noile activităţi reglementate prin ordinul comun semnat de Ministerele Sănătăţii şi al Culturii privind măsurile de prevenire a contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Culturii şi Ministerul Sănătaţii au semnat ordinul comun pentru măsurile de prevenire a contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii.

Acest nou Ordin îl anulează pe cel dat anterior, nr. 2879/967/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 531 din 19 iunie 2020.

Noile activităţi reglementate sunt: modul în care se pot desfăşura expoziţii temporare de artă şi design, dar şi în ce condiţii se pot relua producţiile de spectacol şi concert în spaţiu închis.

Evenimentele private pot fi realizate cu maximum 20 de persoane în spaţii închise şi cu până la maximum 50 persoane în aer liber, cu respectarea masurilor de siguranţă sanitară.

Potrivit noului Ordin, au fost reglementate repetiţiile spectacolelor şi concertelor în spaţiul închis fără public.

Angajatorii, organizatorii acestor evenimente, vor elabora instrucţiuni proprii pe baza evaluării de risc pentru fiecare angajat, în funcţie de programul de lucru, specificul activităţii desfăşurate, structura organizatorică, structura incintei. Medicii de medicina muncii vor face evaluarea de risc şi vor emite recomandări privind necesitatea purtării măştii pentru angajaţi, în funcţie de specificul activităţii defăşurate, iar responsabilul SSM va efectua instruirea angajaţilor în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă. Se va evita prezenţa îndelungată pe scenă a actorilor din grupele de risc (de exemplu cei cu vârsta peste 65 ani şi/sau cu boli cronice asociate).

Alte măsuri se referă la expoziţii temporare de artă şi design pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Potrivit Ministerului Culturii, expoziţiile temporare de artă şi design cum sunt cele de: pictură, desen, sculptură, design, instalaţii, artă new media, artă interactivă, performance, video, pot fi organizate în spaţii convenţionale precum muzee, galerii sau cluburi de artă, biblioteci etc., dar şi în spaţii alternative, în aer liber, hale sau vechi spaţii industriale, spaţii private, pavilioane temporare şi altele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.