Mark Zuckerberg, preşedinte şi CEO al Facebook, a făcut din nou apel la oficialităţi să intervină cu reglementări pentru platformele online, afirmând într-un interviu acordat ABC News că este nevoie de legi pentru reglementarea discursului politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interviul, luat lui Zuckerberg de George Stephanopoulos la sediul Facebook din Menlo Park, a fost înregistrat miercuri şi difuzat joi dimineaţă.

„Avem nevoie de noi reguli”, a spus Zuckerberg. „Legile actuale privind publicitatea politică nu consideră discuţiile ca fiind politice. Nu îmi este clar că vrem ca o companie privată să ia o decizie fundamentală legat de ce reprezintă discursul politic şi cum ar trebui reglementat. Pare mai degrabă ceva ce ar trebui să fie un proces democratic”.

Comentariile lui Zuckerberg vin după ce şi-a exprimat opinia în acest sens într-o scrisoare deschisă publicată de Washington Post pe 30 martie.

Întrebat cum ar răspunde criticilor care susţin că reglementarea propriei platforme este responsabilitatea Facebook, Zuckerberg a spus: „Cred că stabilirea regulilor pentru publicitatea politică nu este treaba companiei”.

Pentru alegerile din 2020, Facebook este mai bine echipată pentru a combate posibila intervenţie a Rusiei sau a altor ţări, a mai susţinut Zuckerberg. „Am învăţat multe din 2016 încoace”, a mai spus preşedintele plaformei social media.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.