La cererea publicului, Marius Mihalache şi trupa sa vor susţine o a doua reprezentaţie cu concertul "Săftiţa" - balkanic project -, duminică, 9 septembrie, de la ora 20.30, în noul Amfiteatru de pe acoperişul TNB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Titlul concertului este inspirat din folclorul românesc adus pe ritmurile balcanice. Este un mix de sintetizatoare psihedelice peste un ţambal, caval şi flaut, şi alte instrumente clasice din folclorul românesc. Muzica tradiţională românească combinată cu sonorităţi moderne face ca mesajul şi esenţa folclorului nostru să fie transpuse într-un limbaj universal.

Marius Mihalache, muzicianul care a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice, va fi acompaniat pe scenă de Arabela Nicolau (voce), Marius Gagiu (flaut, caval), Lorin Mihalache (tobe) şi Florin Parfene (bass).

Cariera şi afirmarea artistului Marius Mihalache confirmă încă o dată faptul că talentul nu cunoaşte graniţe. La 10 ani a câştigat primul său premiu la Atena în Grecia, iar la 17 a interpretat la ţambal Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert şi Mozart stârnind mii de aplauze la Scala di Milano. A urmat întânirea cu acela care îi va fi mentor, renumitul artist american Chick Corea, şi a avut ocazia de a cânta în deschiderea  unor concerte ale acestuia. A înregistrat alături de Gloria Gaynor şi Nina Simone. De asemenea are o serie de colaborări cu Ovidiu Lipan Ţăndărică, Steve Vai si Kitaro, precum şi cu alţi artişti cunoscuţi pe plan internaţional.

Au fost puse în vânzare biletele şi pentru cel de-al doilea spectacol din deschiderea micro-stagiunii de la noul Amfiteatru TNB. De asemenea, ultimele bilete pentru concertul "Săftiţa" din 8 septembrie se găsesc la casa de bilete a TNB şi online, pe www.mystage.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.