Editura Polirom organizează Concursul anual de debut la secţiunea Proză iar manuscrisele pot fi trimise până la 1 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manuscrisele participante la concurs (fără CV) vor fi ataşate unui e-mail, de pe un cont creat cu acest prilej, şi trimise la adresa: adrian.botez@polirom.ro, până la data de 1 aprilie. Adresa de e-mail poate fi motto-ul volumului, un fragment din motto sau titlul cărţii.

Exemplu: orazero@yahoo.com/gmail.com etc.

Potrivit editurii, adresa de e-mail, e-mailul şi manuscrisul ataşat nu trebuie să conţină sub nicio formă numele concurentului - cazul contrar duce la descalificare.

Manuscrisele trebuie să aibă minimum 150.000 de semne (cu tot cu spaţii) şi să fie finalizate la data trimiterii. Sunt acceptate şi manuscrise ale autorilor care au fost incluşi anterior în antologii sau au publicat în volume colective. Nu sunt acceptate manuscrise ale scriitorilor care au mai publicat ca autori unici alte volume, indiferent de tipul acestora.

Câştigătorul concursului va fi anunţat în luna iunie, pe adresa de e-mail de pe care a fost trimis manuscrisul, iar rezultatul va fi făcut public după ce se va lua legătura cu autorul.

Premiul pentru manuscrisul declarat câştigător constă în publicarea acestuia şi lansare la Târgul de Carte Gaudeamus.

Nu se acceptă manuscrise fără diacritice. Manuscrisele nepublicate vor fi şterse.

Câştigătorii ediţiilor anterioare:
Alex Olteanu, "Scurt tratat despre animalele care lucrează de acasă" (2023);
Irina Anghel, "Banchetul cerşetorilor" (2022): Premiul Festivalului Primului Roman de la Chambéry, Franţa, ediţia 2023;
Teodor L. Nedeianu, "Geaca lui Kafka" (2021): Premiul Tânărul Scriitorul al anului, Gala Tinerilor Scriitori/Cartea de Poezie a anului 2021;
Ema Stere, "Copiii lui Marcel" (2020): Premiul Uniunii Scriitorilor din România, secţiunea Debut, ediţia 2021• Premiul Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei, ediţia 2020, la secţiunea Debut-Proză;
Roxana Dumitrache, "Papa Nicolau şi alte povestiri foarte, foarte scurte" (2019);
Iulian Bocai, "Ciudata şi înduioşătoarea viaţă a lui Priţă Barsacu" (2018): Premiul Festivalului Primului Roman de la Chambéry, Franţa, ediţia 2019 • Premiul revistei „Observator cultural” pentru Debut, ediţia 2019;
Alexandru Done, "Downshifting" (2017): Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2017, secţiunea Debut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.