Expoziţia "Van Eyck: An Optical Revolution" (Van Eyck: O Revoluţie Optică)", cea mai mare consacrată vreodată maestrului flamand, care s-a deschis în februarie la Muzeul de Arte Frumoase din Gent, Belgia, nu a fost închisă şi poate fi vizitată printr-un tur virtual din cauza restricţiilor impuse de autorităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datorită VisitFlanders, de miercuri, pe pagina de Facebook a muzeului din Gent vor putea fi făcute o serie de vizite ghidate.

Curatorul expoziţiei este istoricul de artă german Till-Holger Borchert. 

"Van Eyck. An Optical Revolution" prezintă 80 de opere ale maestrului flamand de la sfârşitul Evului Mediu. Pictură, artă miniaturală, sculptură şi desene sunt aşezate împreună pentru a crea universul medieval al lui Van Eyck. 

Jumătate dintre lucrări au fost împrumutate din toată lumea, inclusiv din România - "Omul cu tichie albastră", către 1428-1430, provenit de la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, potrivit informaţiilor de pe www.mskgent.be. 

Jan van Eyck (n. circa 1390, Maaseyck - d. 9 iulie 1441, Brugge) a fost pictor flamand la curtea ducelui Philippe cel Bun de Bourgogne (1396-1467). Opera sa l-a făcut celebru şi în străinătate, în primul rând în Italia. A fost unul dintre fondatorii Şcolii de artă Renaşterea Nordică.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.