Tabloul „Los Rivales”, realizat de mexicanul Diego Rivera, a devenit cea mai scumpă operă de artă latinoamericană vândută la o licitaţie, după ce a fost adjudecat, miercuri seară, contra sumei de 9,76 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ulei pe pânză, „Los Rivales” a fost realizat în 1931, iar în licitaţie Rockefeller de la casa Christie’s din New York a fost estimat la 5 - 6 milioane de dolari. Cumpărătorul, care a licitat prin telefon, a rămas anonim.

Rezultatul reprezintă un record pentru artistul care a fost partenerul de viaţă al Fridei Kahlo, dar şi pentru o lucrare a unui latinoamerican în licitaţie, scrie El Pais.

Recordul era deţinut de Kahlo, cu lucrarea „Dos desnudos en el bosque (La tierra misma)” (1939), care a fost vândută în urmă cu doi ani pentru 8 milioane de dolari.

O lucrare a lui Rivera din 1928 - „Baile en Tehuantepec” - deţine, de asemenea, recordul pentru cea mai scumpă operă de artă din America Latină vândută vreodată în afara licitaţiilor - 15 milioane de dolari, în 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.