Licitaţia unei colecţii de istorie a masoneriei va fi organizată de Artmark, doar online, pe 20 septembrie, de la ora 19.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sesiunea din data de 20 septembrie prezintă pentru pasionaţii de istorii secrete o colecţie uriaşă de şorţuri masonice, colane, medalii şi insigne, ordine masonice din aur, mistrii, sceptre şi cutii ritualice, ţinute masonice, ceasuri de buzunar, diplome de învestire, îndrumare şi decodificatoare ale ceremonialelor. 

Vedeta licitaţiei este un Ordin masonic, din aur, decorat cu diamante, 1933 şi 1966, în cutie originală, piesă excepţională, de colecţie (preţ de pornire: 2.000 de euro).

Acestuia i se adaugă: "Arhitectura", de Giovanni Antonio Rusconi, ediţie princeps, Veneţia, 1590 (preţ de pornire: 1.800 de euro), un Sceptru de ceremonie masonică "R.A.O.B", 1926, în cutie originală (preţ de pornire: 600 de euro), un Inel din aur, decorat cu însemne masonice (preţ de pornire: 600 de euro), o Sabie masonică pentru ceremonie a ordinului "Knights Templar" (preţ de pornire: 500 de euro), o Cutie de ritual masonic, 1925 (Preţ de pornire: 400 de euro), un Colan masonic "R.A.O.B." pentru funcţia City Tyler, al lojei "Will Shakespeare" (preţ de pornire: 200 de euro etc.

Participanţii îşi pot achiziţiona un Şorţ masonic de ucenic la un preţ de pornire de numai 40 de euro.

În curs de amenajare, Muzeul Masoneriei de la Oradea este găzduit într-o clădire care a fost construită în anii 1901-1902 şi a adăpostit în prima jumătate a secolului trecut Loja Masonică Sfântul Ladislau. Vizitatorii pot admira aici sala ritualurilor şi picturile păstrate de mai bine de 100 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.