Licitaţia colecţiei de artă Lucrezia şi Ion Pacea, organizată de casa Artmark, a înregistrat vânzări totale de 129.182 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul sesiunii, "Ulcior cu albăstrele", de Ştefan Luchian, a fost adjudecat în licitaţia colecţiei de artă Lucrezia şi Ion Pacea la 20.000 de euro. Pastelul pe hârtie a avut o estimare între 12.000 şi 18.000 de euro. 

"Ulcior cu flori de clematis", ulei pe carton de Gheorghe Petraşcu, a fost cumpărat în final pentru 10.500 de euro. Alte loturi: "Regina Maria", de Nicolae Vermont, a fost vândut contra sumei de 2.500 de euro, "Micuţa tătăroaică", de Nicolae Tonitza, - 3.250 de euro; "Fetiţa acrobatului" a lui Tonitza - 4.250 de euro. 

Printre obiectele adjudecate figurează: un potir transilvănean din argint aurit (1645) - 3.750 de euro, un lot din cositor, format din farfurie gravată (Sibiu, a doua jumătate a secolului al XVIII-lea) şi carafă (Sighişoara, secolul al XVII-lea) - 4.750 de euro, un covor oltenesc din lână, producţie mânăstirească (sfârşitul secolului al XIX-lea) - 1.600 de euro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.