Postul american de televiziune CBS a anunţat luni că ar selecta avocaţi din afara trustului pentru a investiga acuzaţiile de hărţuire sexuală aduse CEO-ului Leslie Moonves, însă neagă faptul că va lua măsuri în ceea ce îl priveşte, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moonves, care a transformat CBS într-un canal cu rating după ce s-a alăturat reţelei în 1995, este unul dintre cei mai puternici bărbaţi din America implicaţi în mişcarea "#MeToo", care a luat naştere anul trecut odată cu scandalul Harvey Weinstein. 

Într-un articol publicat vineri în The New Yorker au fost dezvăluite acuzaţii făcute de şase femei care spun că Leslie Moonves le-a hărţuit sexual între anii 1980 - 2000. 

Patru dintre ele au descris atingeri forţate sau săruturi în timpul întâlnirilor de afaceri, iar două au afirmat că Moonves le-a intimdat fizic sau le-a ameninţat că le va ruina cariera. 

Printre femeile care îl acuză pe Moonves se numără actriţa Illeana Douglas, scriitoarea Janet Jones, producătoarea Christine Peters şi scriitoarea Dinah Kirgo.

"CBS Corporation anunţă astăzi că directorii din consiliul de administraţie sunt în curs de selecţie a unor avocaţi pentru a începe o investigaţie independentă", se arată în comunciat. "Nicio altă acţiune în această privinţă nu a fost decisă în şedinţa consiliului de astăzi". 

Consiliul de administraţie a amânat şi şedinţa anuală a acţionarilor corporaţiei, care fusese programată pe 10 august. Nu a fost anunţată o altă dată. 

Moonves, în vârstă de 68 de ani, a recunoscut vineri că, "în urmă cu decenii", le-ar fi "pus în situaţii inconfortabile pe unele femei... Acelea au fost greşeli şi le regret foarte mult". Însă el a negat că ar fi uzat de poziţia sa pentru a afecta cariera cuiva. 

Soţia sa, gazda emisiunii "Big Brother" de la CBS, Julie Chen, a declarat public că îl sprijină, precum şi alte directoare executive de la CBS. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.