„Leaving Neverland”, realizat de Dan Reed, este al treilea cel mai urmărit documentar HBO din ultimul deceniu, în Statele Unite, cu o medie 1,1 milioane de telespectatori, după „Going Clear: Scientology and the Prison of Belief” şi „Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds”, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul, în care Wade Robson şi James Safechuck vorbesc despre cum au fost abuzaţi sexual în copilărie de Michael Jackson, a fost difuzat în două părţi: duminică şi luni seară.

Prima parte a înregistrat 1,29 de milioane de telespectatori, duminică seară, a treia cea mai bună audienţă a unui documentar HBO din ultimul deceniu, după „Going Clear: Scientology and the Prison of Belief” (1,7 milioane) şi „Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds” (1,6 milioane).

A doua parte a fost urmărită de 927.000 de telespectatori, astfel că documentarul a avut o medie de 1,11 milioane de telespectatori.

Programul special „After Neverland”, găzduit de Oprah Winfrey după a doua parte a filmului, a fost urmărit de 780.000 de telespectatori pe HBO. El a fost difuzat în paralel pe OWN.

În general, documentarele difuzate de HBO US luni seara adună în medie 187.000 de telespectatori.

Pe toate platformele, prima parte a „Leaving Neverland” a adunat 1,7 milioane de vizualizări la momentul publicării. Cifrele pentru partea a doua nu sunt încă disponibile.

În documentarul „Leaving Neverland” - care va fi disponibil în România pe HBO GO din 8 martie - se vorbeşte despre cum Jackson, aflat în vârful carierei, a început o relaţie cu doi băieţi, în vârstă de 7 şi 10 ani, şi familiile lor.

Cei doi, Wade Robson şi James Safechuck, acum în vârstă de peste 30 de ani, susţin că au fost abuzaţi sexual de Jackson şi dezvăluie cum au depăşit asta după ani.

Robson, în vârstă de 36 de ani, povesteşte cum a fost molestat de Jackson de la 7 la 14 ani. De cealaltă parte, Safechuck, care a apărut alături de Jackson într-o reclamă Pepsi, a declarat că a fost abuzat de cântăreţ de la vârsta de 10 ani.

Administratorii averii lui Michael Jackson au intentat, pe 21 februarie, un proces reţelei HBO, pe care o acuză că a încălcat o clauză de non-discreditare prin decizia de a difuza documentarul „Leaving Neverland”. Ei cer daune de 100 de milioane de dolari.

În urma apariţiei informaţiilor, BBC Radio 2 a decis - la finalul lunii februarie - să nu mai difuzeze muzica lui Jackson. „Deciziile privind ceea ce difuzăm sunt luate ţinând cont de public şi de context”, a transmis BBC.

Ultima piesă a lui Michael Jackson pe care a difuzat-o BBC Radio 2 a fost „Rock With You” (1979), pe 23 februarie.

Channel 4 al BBC, coproducător, va difuza documentarul în Marea Britanie pe 6 şi 7 martie.

BBC a anunţat că va realiza propriul documentar despre MIchael Jackson, care va fi lansat în a doua parte a anului. „Michael Jackson: The Rise and Fall” va fi regizat pentru BBC Two de Jacques Peretti, care a mai realizat trei documentare despre starul pop, şi va fi axat pe viaţa şi cariera cântăreţului american.

Documentarul „Leaving Neverland” a avut premiera în ianuarie, la festivalul Sundance.

Drepturile de difuzare a filmului au fost cumpărate de reţele din întreaga lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.