Lecturi şi ateliere dedicate copiilor, antologii de scriitori contemporani, degustare de vinuri, ediţie bilingvă a cărţii "Lecţia despre cub", de Nichita Stănescu, romane de Nikos Kazantzakis şi J.M. Coetzee, Radu Vancu şi Mihai Buzea - sunt câteva dintre lansările incluse în programul zilei de vineri ale editurilor prezente la ediţia a 25-a a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură, care se desfăşoară până duminică în Pavilionul Central Romexpo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Editura Litera organizează vineri, de la ora 13.15, un moment de lectură cu Bianca Mereuţă - “Poveşti pentru băieţi care au curajul să fie altfel”, “Poveşti de seară pentru fete rebele”, “Alfie dă o mână de ajutor”, de Shindie Huges.

De la ora 16.30, la Intaglio are loc un atelier de linogravură cu artiştii Maria Postea şi Bogdan Gărgăriţă - “Şoricelul Dominique”.

O ediţie bilingvă româno-franceză a cărţii "Lecţia despre cub", de Nichita Stănescu, în traducerea lui Jean-Louis Courriol, Iulian Popescu, va fi lansată de la ora 14.00, la standul editurii Cartea Românească, aflată la nivelul 4.50:231.

Tot aici, de la ora 15.00, vor fi lansate cărţile: “Tembelă până la moarte”, de Dana Fodor Mateescu, "Limbile vântului", de Adrian Lesenciuc, “Ultimele luni din viaţa lui Achim Ioachim”, de Mihai Păunescu.

Editura Humanitas deschide ziua cu lansarea antologiei ".lit 16 prozatori de azi", cu texte de Diana Bădică, Ioana Nicolaie, Tudor Ganea, Bogdan Răileanu, Augustin Cupşa, Bogdan Coşa, Lavinia Branişte, Adela Greceanu, Veronica D. Niculescu, Mihai Mateiu, Corina Sabău, Tatiana Ţîbuleac, Cosmin Perţa, Dan Coman, Sebastian Sifft, Vitalie Ciobanu, apărută în Colecţia “Humanitas 821.135.1 - Scriitori români contemporani”, coordonată de Andreea Răsuceanu.

În acelaşi stand, aflat la nivelul 0.00:37, va fi lansat volumul "Două veacuri de populism românesc", de Robert Adam, apărută în Colecţia "Istorie". Vor vorbi, alături de autor, Raluca Alexandrescu şi Radu Vancu.

La ora 18.00, la Curtea Veche Publishing, Adrian Mociulschi lansează "Mic tratat de magie".

Scriitorul Radu Vancu îşi lansează, la ora 18.00, la standul Humanitas, "Transparenţa". Alături de el vor fi invitţi să vorbească scriitorii Andreea Răsuceanu şi Radu Paraschivescu.

Editura Polirom a programat la ora 18.00 lansarea cărţii “Jimmy”, de Mihai Buzea, apărută în Colecţia "Ego.Proză". Vor vorbi Cristian Teodorescu, Paul Cernat şi Adrian Botez.

În Colecţia "Raftul Denisei", a Editurii Humanitas Fiction, vor fi lansate, de la ora 18.30, cărţile "Grădina de piatră", de Nikos Kazantzakis, şi "Scene de viaţă provincială", de J.M. Coetzee.

"The Wine Book of Romania/ Cartea vinurilor româneşti" va fi lansată la editura Humanitas, la ora 19.00. Evenimentul include şi o degustare de vinuri.

La ora 19.00, la standul editurii Niculescu - nivelul 0.00:39, va avea loc lansarea cărţii "Limba germană. Exerciţii ilustrate, grupate tematic", de Kristine Lazăr.

De la aceeaşi oră, la standul Institutului Cultural Român este programat un Graffiti Art Performance,  realizat de artiştii Lucian Hrisan, Matei Dumitru şi Radu Pandele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.