Kremlinul le-a cerut vineri jurnaliştilor care se simt bolnavi să nu se prezinte la evenimentele la care participă preşedintele rus Vladimir Putin, pe fondul propagării epidemiei mondiale de coronavirus, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vreau să le cer tuturor jurnaliştilor care relatează despre activitatea preşedintelui la Kremlin, redactorilor-şefi şi tuturor grupurilor media să fie în special vigilenţi", a indicat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov. 

"Dacă sunteţi răciţi, tuşiţi, dacă aveţi febră (...) nu veniţi la Kremlin!", a lansat el.       

Vladimir Putin, 67 de ani, a susţinut o alocuţiune săptămâna aceasta în Parlament unde un deputat recent revenit din Franţa a ignorat măsurile de carantină impuse de primarul Moscovei şi s-a prezentat la sesiuni. 

A fost nevoie de dezinfectarea Dumei de stat ca măsură de precauţie.               

Peskov a asigurat vineri că Vladimir Putin nu a avut niciun contact cu acest deputat şi nu a fost infectat cu coronavirus. 

Rusia, care a luat numeroase măsuri precum limitarul zborurilor, închiderea frontierelor şi carantina, a înregistrat până în prezent 34 de bolnavi de coronavirus.      

Kremlinul a anunţat la începutul lunii februarie că vor fi efectuate verificări ale temperaturii corporale a oficialilor şi jurnaliştilor prezenţi la evenimentele la care participă Putin. 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.