Jurnalistul David Dimbleby, în vârstă de 80 de ani, părăseşte programul pe care l-a prezentat timp de 25 de ani la BBC, "Question Time", pentru a se întoarce la transmisiunile din teren, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

David Dimbleby va părăsi postul de realizator al programului de la BBC "Question Time". "La sfârşitul anului împlinesc un sfert de veac de când fac "Question Time" şi am decis că este momentul potrivit să plec", a spus prezentatorul. 

"A fost un privilegiu să lucrez la programul care a adus votanţii faţă în faţă cu cei de la putere. Sunt recunoscător echipei de producţie de la BBC care a făcut acest lucru posibil. A fost extraordinar să urmăresc răsturnările din politica britanică de la John Mayor în 1994, trecând prin anii Tony Blair şi Gordon Brown şi până la David Cameron şi May". 

Dimbleby împlineşte 80 de ani anul acesta, dar nu are planuri de a se retrage din jurnalism: "În schimb, după ani petrecuţi în studio, plănuiesc să mă întorc la prima dragoste: reporter". 

Directorul general al BBC, Tony Hall, a afirmat că radiodifuzorul şi publicul britanic "au fost extrem de norocoşi să-l aibă în vremuri interesante din punct de vedere politic şi social... Abia aşteptăm să lucrăm cu el la alte proiecte în viitor".   

Mandatul lui Dimbleby se va încheia pe 13 decembrie 2018.  

Dimbleby este unul dintre cele trei gazde ale emisiunii "Question Time" de când a fost difuzat prima dată, în 1979. Ceilalţi au fost Robin Day şi Peter Sissons. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.