Jurnalista Oana Popescu, fost director al postului TVR 2 şi fost consilier de management la cabinetul preşedintelui-director general (PDG) al TVR, este noul producător general al Televiziunii Române, începând de vineri, 11 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnalist cu peste 20 de ani de experienţă în televiziune, Oana Popescu a intrat în echipa TVR în anul 1994, unde a ocupat, de-a lungul timpului, funcţiile de Producător Executiv, Direcţia Ştiri (2012-2016), Director TVR 2 (2015-2016), consilier management Direcţia Artistică şi Producţie (2010-2012), Şef Cancelaria PDG (2007-2010), consilier management Cabinet PDG (2005-2007), consilier management Direcţia Programe (2003-2005), informează Televiziunea Română. 

În perioada 2008-2011, în calitate de producător TV, a realizat emisiunea ”Prim-Plan” (TVR 1), şi a fost moderator de emisiuni cu tematică social-economică şi politică (”În spatele uşilor deschise”, ”Arena publică”, ”Vezi România!”, ”Joc deschis” şi ”Ediţii speciale”).

În perioada 1994-2000 a fost redactor TVR la Departamentul Social-Economic, realizând reportaje-anchetă pe teme economice şi sociale (pentru emisiunile Reflector,„În flagrant, Impact), moderator de emisiuni în direct şi a prezentat producţii matinale. Din 2000 până în 2002 a realizat emisiunea ”Avocatul dumneavoastră”, difuzată săptămânal pe TVRi.

Înfiinţată în anul 2013,  funcţia de Producător General a fost ocupată, succesiv, de Cristian Zgabercea, Titi Dincă şi Liana Săndulescu, profesionişti cu experienţă de peste 25 de ani în televiziune.

În luna aprilie, Cristian Zgabercea a părăsit funcţia de producător general al Televiziunii Române şi a fost înlocuit temporar de Liana Săndulescu, din 1 aprilie, după ce a pierdut un proces cu televiziunea publică la Curtea de Apel. Irina Radu, preşedintele-director general (PDG) al TVR, a declarat, atunci, pentru agenţia de presă News.ro, că va schimba organigrama şi că vor fi organizate concursuri pentru ocuparea unor funcţii, inclusiv pentru cea de producător general.

În 2015, Cristian Zgabercea s-a autosuspendat din funcţia de producător, pe fondul proceselor lui Nicuşor Constantinescu, în care era implicat. La câteva luni, a încercat să revină în TVR, dar nu a fost primit. A contestat în instanţă decizia, a avut câştig de cauză şi a revenit în TVR în aprilie 2016. La începutul lunii martie, Curtea de Apel a acceptat acţiunea TVR, a schimbat sentinţa iniţială şi a dat câştig de cauză televiziunii publice.

Contactat atunci de News.ro, Cristian Zgabercea a explicat că decizia instanţei îi interzice să mai ocupe funcţia de producător general, dar nu şi alte funcţii în cadrul TVR. Ulterior, Cristian Zgabercea a devenit manager de proiect – coordonator al relansarii TVR HD într-un canal pentru tineret, educaţie şi sport. El a explicat pentru News.ro că decizia instanţei nu îl împiedică să îndeplinească această funcţie. 

În 16 aprilie 2015, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat trimiterea în judecată a lui Cristian Zgabercea într-un dosar care îl vizează şi pe Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Zgabercea a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.