Jucătorul de tenis Horia Tecău se va întâlni miercuri cu aproape 1.000 de elevi de la două şcoli din Cluj-Napoca pentru a le oferi, împreună cu Asociaţia Curtea Veche, cartea "Viaţa în ritm de tenis", dar şi autografe, sfaturi şi poveşti din copilăria sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirile se vor desfăşura la Liceul Teoretic "Báthory István" şi la Şcoala Generală "Ion Agârbiceanu" din Cluj-Napoca.

"Viaţa în ritm de tenis", volumul apărut la Curtea Veche Publishing, este prima autobiografie scrisă de către un jucător profesionist de tenis român, dedicată copiilor.

În paginile sale, Horia Tecău îşi povesteşte experienţele trăite încă dinaintea momentului în care a început să joace tenis - şi până în prezent, când este un campion cu 35 de titluri câştigate la dublu, dintre care 18 alături de partenerul său actual, Jean-Julien Rojer.

Sportivul îi invită pe tinerii cititori să descopere povestea sa, îndemnându-i să îşi urmeze visurile indiferent de cât de mari pot fi obstacolele: cartea este presărată cu ilustraţii atractive pentru copii şi tineri, cu pagini libere pentru notiţe, îndemnuri pentru copii să îşi scrie propria poveste, dar şi un dicţionar al termenilor din tenis pe înţelesul tuturor.

Perseverenţa l-a ajutat să ajungă unul dintre cei mai cunoscuţi tenismeni români, iar prin sfaturile oferite în volumul "Viaţa în ritm de tenis", dar şi prin angajamentul pe care şi l-a luat de a face în mod constant vizite în şcoli şi de a interacţiona cu cei mici - îşi propune să îi inspire să-şi aleagă drumul unui mod de viaţă sănătos şi activ.

"Fiecare eveniment de acest fel este un prilej de a mă reîntâlni cu mine însumi la vârsta copilăriei şi de a-mi analiza parcursul: obstacolele pe care le-am depăşit, înfrângerile, succesul. Mi-am dorit dintotdeauna să pot împărtăşi cu cei mici lecţiile pe care le-am învăţat şi eu, la rândul meu, când eram de vârsta lor - despre viaţă, despre curaj, despre perseverenţă şi despre ce înseamnă să îţi urmezi un vis, chiar şi atunci când eşti singurul care crede în el. Sper ca "Viaţa în ritm de tenis" să inspire cât mai mulţi copii să aibă curajul de a-şi urma pasiunile”, spune Horia Tecău.

În cadrul celor două evenimente, sportivul le va povesti copiilor cum a fost ajutat de lectură în tot ce şi-a propus, de ce cărţile şi sportul sunt ingredientele pentru o carieră de succes. Discursul său va fi urmat de o donaţie de carte “Viaţa în ritm de tenis” şi o sesiune de autografe.

“Ce facem zi de zi pentru ca să ne îndeplinim visele? este una dintre provocările pe care le lansăm publicului cititor prin proiectele noastre. Alături de Horia, copiii descoperă ce înseamnă să ai o pasiune, ce înseamnă să cazi, să te ridici, să ai încredere în propriile forţe când alţii nu mai au în tine şi cu perseverenţă să mergi mai departe. De curând, cartea lui Horia Tecău a fost tradusă în limba engleză - “Life is like a tennis game” - şi prezentată cu succes la US Open Grand Slam. Ne bucurăm că, împreună aducem cartea şi sportul mai aproape de copiii din Cluj.”, declară Irén Arsene Mate, preşedintele Asociaţiei Curtea Veche.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.