Actriţa şi cântăreaţa britanică Jane Birkin îşi va publica, în luna septembrie, jurnalele pe care le ţine de la vârsta de 12 ani, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea susţine că volumul nu va reprezenta o autobiografie şi că va fi publicat în limba franceză. „Cu siguranţă nu va fi o autobiografie. În prezent, le traduc chiar eu”, a declarat Birkin într-un interviu acordat Le Populaire du Centre.

Birkin a afirmat că a scris jurnale până în 2013, până la moartea fiice sale Kate. „În aceste caiete nu vorbesc deloc despre viaţa mea profesională, filmele mele sau cântecele mele”, a spus artista în vârstă de 71 de ani.

„Când a murit Kate, mi-am pierdut încrederea ca mamă. Nu am ştiut ce să fac apoi. Sper ca aceste jurnale să poată consola oamenii, care vor descoperi o persoană complet instabilă”, a mai spus ea.

Jane Birkin, cunoscută pentru rolurile jucate în filme regizate de Michelangelo Antonioni, Jean-Luc Godard şi Agnes Varda, precum şi pentru celebrul model de geantă căruia brandul Hermes i-a atribuit numele artistei, şi-a început cariera la vârsta de 20 de ani, în filmul „Împuşcătura/ Blow Up”, regizat de Michelangelo Antonioni, în care a interpretat rolul unui model nud.

Birkin - membru al Amnesty International şi International Human Rights Federation - este faimoasă, de asemenea, pentru duetul „Je t’aime… moi non plus”, din anul 1969, cu Serge Gainsbourg, care îi era partener la acea vreme. Cântecul a fost adaptat într-un film omonim, regizat de Gainsbourg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.