Cartea semnată de Brenda Ralph Lewis, „Istoria întunecată a papilor. Vicii, crime şi corupţie la Vatican”, o lectură palpitantă datorită modalităţii inedite şi captivante în care sunt prezentate aspectele controversate din viaţa suveranilor pontifi, este publicată în limba română la editura ALL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datorită imaginilor color care vin în completarea textului, volumul întruneşte toate calităţile unui album de colecţie.

În cei aproape 2000 de ani de existenţă, papalitatea a contribuit la făurirea istoriei Europei. Această carte reflectă atitudinile ciudate, extravagante, dar şi atrocităţile săvârşite de cei care au deţinut de-a lungul secolelor cea mai veche funcţie aleasă din lume.

Autoarea se foloseşte de o documentare riguroasă şi aduce în faţa cititorilor o faţă mai puţin vizibilă, ba chiar ascunsă cu orice preţ până acum, a multora dintre ocupanţii scaunului papal. Au comis fapte terifiante, care i-au şocat până şi pe contemporanii lor, în vremuri în care sadismul şi brutalitatea făceau parte dintr-un comportament social acceptat. Au instrumentat unele dintre cele mai îngrozitoare crime comise vreodată în numele religiei. I-au condamnat la tortură şi la moarte prin metode oribile pe cei care s-au dezis de credinţă şi pe oricine au considerat că putea fi „agent al diavolului”. La rândul lor, numeroşi suverani pontifi au fost trădaţi, detronaţi, mutilaţi sau asasinaţi de rivalii lor.

Brenda Ralph Lewis este o scriitoare care a semnat peste 200 de cărţi de istorie, articole de specialitate şi documentare de televiziune. Capetele încoronate, liderii religioşi ai Europei, civilizaţiile antice, dar şi temele de istorie contemporană se numără printre subiectele pe care le-a abordat cu predilecţie.

În luna decembrie a acestui an, editura ALL împlineşte 30 de ani de existenţă în lumea cărţilor, cu peste 6000 de titluri publicate în sute de colecţii şi peste 15 milioane de exemplare vândute. Fondată în 1991, ALL a fost prima editură privată cu profil academic şi universitar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.