Preşedintele Klaus Iohannis felicită oraşul Timişoara pentru desemnarea drept Capitală Europeană a Culturii 2021 şi menţionează că se bucură nespus de mult că ”Oraşul luminilor” va face România să strălucească şi mai mult peste hotare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Felicitări Timişoarei pentru reuşită! Să câştigi titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 înseamnă multă muncă, voinţă şi dedicaţie din partea autorităţilor şi a întregii comunităţi deopotrivă”, scrie preşedintele Iohannis pe pagina sa de Facebook.

El spune că îşi aminteşte cu drag de experienţa Sibiului în 2007, care ”a fost un an de triumf”, iar cel mai important este că Sibiul a rămas pe marea scenă culturală a Europei şi continuă să atragă noi şi noi vizitatori.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Timişoara este pentru mine un oraş al libertăţii, al tinereţii, al amintirilor despre cazarmă, despre anul 1989, când, urmând exemplul timişorenilor, am ieşit şi eu în stradă. Este un loc al multiculturalităţii şi al deschiderii către nou, în care diversitatea are farmecul său aparte. Mă bucur nespus de mult că «Oraşul luminilor» va face România să strălucească şi mai mult peste hotare!”, mai scrie preşedintele Iohannis.

Oraşul Timişoara a fost desemnat Capitală Europeană a Culturii (CEaC) 2021, anunţul fiind făcut vineri, de un juriu internaţional delegat al UE, într-o conferinţă de presă organizată la Bucureşti.

Candidatura oraşului Timişoara a utilizat sloganul ”Luminează oraşul prin tine!”. Timişoara şi-a structurat programul cultural sub forma unei călătorii, cu ”staţii- program/proiect” şi trasee pe şi de-a lungul canalului Bega, care conectează idei, oameni, locuri. 

Anul acesta, localităţile San Sebastián (Spania) şi Wrocław (Polonia) sunt deţinătoarele titlului.

Sibiu a fost Capitală Europeană a Culturii în 2007.

În 2021, vor fi trei Capitale Europene ale Culturii: una din ţările candidate la UE (Serbia şi Muntenegru), una din Grecia şi una din România. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.