Intrarea la Panteonul din Roma va rămâne gratuită, a anunţat pe Facebook ministrul Culturii Alberto Bonisoli, citat de agenţia ANSA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Contrar deciziilor stabilite de predecesorul meu în 2017, nu va fi nevoie de niciun bilet. O astfel de măsură ar limita tradiţionala libertate de acces în bisericile din capitală", a scris ministrul pe reţeaua de socializare. 

S-a pronunţat imediat împotriva unui bilet de intrare la Panteon viceprimarul Romei, Luca Bergamo, care salută acum "o alegere puternică şi importantă fie pentru cei care trăiesc la Roma, cât şi pentru cei vizitează oraşul nostru. Cu mai mult de un an în urmă am fost contra ideii de a plăti bilet în acest loc sacru: astăzi sărbătorim această concluzie fericită". 

Primarul Virginia Raggi a fost de asemenea de acord: "Pentru Roma este important să menţinem accesul liber în locurile de cult şi de cultură fără a crea bariere între stradă şi monument". 

În decembrie 2017, ministrul Culturii Dario Franceschini, de la Partidul Democrat (centru-stânga), anunţase perceperea unei taxe de doi euro la intrarea în Panteon. Se dorea creşterea profitului din bunurile culturale ale Italiei. 

Panteonul, care are un dom cu o înălţime de 43,3 metri, cu o lucarnă circulară în centru, a atras în 2016 7,4 milioane de vizitatori.

Templul a fost comandat de omul politic Marcus Vipsanius Agrippa în onoarea împăratului Augustus în jurul anului 27 înainte de Hristos.

Forma curentă a Panteonului şi pereţii groşi de şase metri datează din prima parte a domniei împăratului Hadrian după Hristos, care a ajuns la putere în anul 117 după Hristos. Clădirea a supravieţuit atacurilor barbare asupra Romei şi a fost transformată într-o biserică creştină în anul 609.

Între personalităţile care sunt înhumate aici se numără artistul renascentist Rafael Sanzio şi doi regi italieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.