Actriţa germană de origine braziliană Cristina do Rego vorbeşte într-un interviu acordat News.ro despre cel mai nou proiect pe care l-a finalizat la începutul lunii februarie, miniseria „Arthur’s Law”, despre ieşirea din zona de confort pe care a presupus-o rolul din producţia Turner, dar şi despre mişcarea „Time’s Up” şi efectele ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmările pentru „Arthur’s Law” au fost încheiate pe 15 februarie, iar mai multe secvenţe din miniserie au fost prezentate la cea de-a 68-a ediţie a Berlinalei.

Jan Josef Liefers şi Martina Gedeck sunt protagoniştii unei poveşti pline de umor negru. Şomer, Arthur Ahnepol, duce o existenţă tristă. Aflat într-un mariaj nefericit cu Martha, încearcă să divorţeze, însă este şantajat. Atunci, pune la cale un plan morbid: să îşi ucidă soţia. Cu banii primiţi de la asigurator săo ia apoi de la început. Însă fiecare problemă rezolvată de Arthur are un efect mult mai grav. Astfel, el crează o avalanşă de dezastre.

Cristina do Rego joacă rolul lui Jesse, femeia de care Arthur se îndrăgosteşte şi pentru care vrea să îşi schimbe viaţa.

Născută pe 26 aprilie 1986, în Brazilia, Cristina do Rego s-a afirmat în producţii de televiziune, unde a debutat în 2004. A jucat şi în „Die Welle” (2008), de Dennis Gansel, film dublu nominalizat la premiile EFA, precum şi la Sundance Film Festival. A mai făcut parte, între altele, din distribuţia lungmetrajului „Harvest” (2011), de Benjamin Cantu, premiat la Berlinală de juriul cititorilor „Siegessäul”.

Miniseria „Arthur’s Law” este coprodusă de good friends Filmproduktions GmbH şi este prima producţie originală Turner pentru TNT Comedy Germania, după serialele „Add a Friend” şi „The Valley”, precum şi „4 Blocks”, pentru TNT Serie.

O dată de lansare pentru România a „Arthur’s Law” urmează să fie anunţată curând.

Prezentăm interviu acordat News.ro de Cristina do Rego:

Cum a fost experienţa de până acum cu „Arthur’s Law”?

Cristina do Rego: Astăzi (6 februarie 2018, n.r.) este ultima mea zi şi a fost o adevărată călătorie, pentru că am început anul trecut, în octombrie, iar pentru mine a fost cea mai lungă perioadă pe platourile de filmare ale unei producţii. A fost foarte interesant, pentru că a trebuit să ies din orice zonă de confort pe care am avut-o vreodată în vreun proiect. A fost foarte plăcut şi o experienţă interesantă.

Cum ai ajuns să joci în această miniserie?

Cristina do Rego: A fost modul obişnuit - am dat probă pentru rol, mai întâi online, apoi am participat la cea oficială şi asta a fost.

Ai găsit o asemănare cu personajul pe care îl interpretezi, cu caracterul lui?

Cristina do Rego: Avem stiluri de viaţă complet diferite. Ce văd la ea şi ce cred că sunt eu este faptul că e foarte deschisă. Ştie foarte bine ce se întâmplă şi lasă lucrurile să se întâmple, este prezentă şi asta încerc şi eu să fac. Este ceva ce avem în comun.

Cum este ea?

Cristina do Rego: Este prostituată. Pentru ea, nu este foarte rău, dar îşi doreşte să devină alteceva. Marele ei vis este să fie o cântăreaţă faimoasă. Pentru ea este important să facă asta într-un mod profesionist, nu să participe la un concurs de talente, să aleagă calea mai uşoară. Asta o motivează, dar este şi conştientă de ceea ce este. Cred că este puţin naivă prin visul ei, dar ştie şi crede în ea că poate reuşi. Şi eu cred că va reuşi, pentru că este motivată.

Dacă nu ar fi fost Jesse, ţi-ar fi plăcut să joci un alt personaj feminin în serial?

Cristina do Rego: Nu. Este pentru mine. Când am citit scenariul, m-a impresionat şi m-am îndrăgostit de ea.

Ea ştie despre planul lui Arthur? Care sunt sentimentele ei legate de asta?

Cristina do Rego: Cred că da. Nu este foarte sigură de ceea ce vrea el să facă. El nu vorbeşte direct despre ce vrea să facă. Spune doar că are un plan şi că ea trebuie să aibă încredere în el. Şi asta face, pentru că nu are alternativă.

Cum crezi că se vor raporta oamenii la serial?

Cristina do Rego: Este ceva nou, o idee curajoasă, care trece multe graniţe. Are un umor interesant şi sunt curioasă cum vor reacţiona oamenii la el.

Este un gen de umor care ţi se potriveşte?

Cristina do Rego: Da, clar, este genul meu. Cred că este foarte amuzant şi îmi place că este negru. Uneori este straniu, dar nu este scos în evidenţă şi asta îmi place.

Referitor la mişcarea „Time’s Up” şi la discuţiile din ultimii ani despre egalitatea dintre bărbaţi şi femei, cum crezi că sunt femeile reprezentate în industrie?

Cristina do Rego: Ei bine, cred că mai este loc pentru ele şi mai este loc de discuţie pe tema egalităţii între sexe. Mai este destul de mult drum de parcurs. Este foarte interesant ce se petrece acum, îmi place şi sunt curioasă cum şi unde ne va duce.

Unde ar trebui?

Cristina do Rego: Spre egalitate. Oamenii trebuie să fie plătiţi la fel. Să aibă aceleaşi drepturi. Dacă duce acolo, ceea ce s-ar putea să fie un drum lung, este cel mai bun lucru care se întâmplă.

La ce mai lucrezi în perioada asta?

Cristina do Rego: Filmez acum şi pentru o comedie, în Koln, ceea ce face să am o perioadă cam stresantă, dar este frumos şi asta îmi place să fac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.