Cititorii sunt invitaţi marţi, de la ora 19.30, la o întâlnire online cu Mirea Cărtărescu, Sidonia Călin, Marius Chivu şi Lidia Bodea despre volumul de povestiri „Melancolia”, ediţie adăugită, cu ilustraţii de Sidonia Călin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna decembrie, cartea este disponibilă cu autograful lui Mircea Cărtărescu în toate librăriile Humanitas din Bucureşti şi din ţară la preţul de 35,7 lei. 

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a editurii Humanitas şi pe canalul YouTube Humanitas. Înregistrarea video va fi fi ulterior disponibilă pe canalul YouTube Humanitas, iar cea audio pe SoundCloud, Spotify, Deezer, Apple şi Google.

„Melancolia e una dintre cărţile mele de suflet, la care ţin enorm. Cred că nicăieri nu sunt eu însumi, cel de-acum, mai mult decât aici, în paginile ei. Îmi plac nelocalizarea şi atemporalitatea ei, care o transformă într-o lume de parabolă şi de basm. Cartea mea e pe o direcţie diametral opusă prozei cotidianului şi-a momentului istoric actual, pentru că eu am mizat, în perioada mea de după Solenoid, pe un fel de universalitate a povestirii, care s-o facă lizibilă în orice spaţiu cultural, în orice limbă şi-n orice timp. Sunt povestiri metafizice, dark, dar şi luminate de un strop de suprarealism. Cred că ele se află cel mai aproape ca atmosferă de pictura lui Giorgio de Chirico, maestrul porticurilor, al statuilor şi-al singurătăţii”, spune Mircea Cărtărescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.