Institutul Goethe s-a mutat într-un sediu pe Calea Dorobanţi 32 şi va marca deschiderea printr-un festival, în perioada 5-6 octombrie, care are ca tematică jocul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul sediu este format dintr-un Pavilion Cultural, numit "Pavilion 32", unde se află biblioteca şi sala de evenimente, etajul 1 al unei alte clădiri de birouri de 8 etaje unde sunt şase săli de curs echipate ultra modern, şi o a treia clădire care este chiar fosta grădiniţă germană şi în care se află acum administraţia şi birourile departamentelor de cultură şi limbă germană.

Pe 5 octombrie, Goethe-Fest se deschide cu vernisajul expoziţiei "Games and Politics" care este înscrisă în Noaptea albă a Galeriilor. Propunerea organizatorilor este o expoziţie de jocuri video care provoacă vizitatorul să reflecteze asupra rolului jocului în societatea actuală şi abordează, în plan artistic, tematici precum critica mijloacelor media, migraţia, raporturile de putere, rolul sexelor şi militarismul.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 5-21 octombrie, de luni până vineri, între orele 15.00-20.00; sâmbătă, între orele 11.00-18.00, şi va fi ghidată pe toată perioada de către doi studenţi de la UNARTE.

În ambele zile de festival, publicul se va putea bucura de o proiecţie interactivă pe faţada noului sediu, un concept creat de Aural Eye Visions Studio pentru Goethe-Institut. Instalaţia vizuală se concentrează pe tematica video games, fiind inspirată din expoziţia "Games and Politics".

În cadrul festivalului va avea loc şi inaugurare Bibliotecii Obiectelor, o nouă etapă a conceptului de împrumut. "Ideea este să cheltuim mai puţin şi să nu mai achiziţionăm obiecte pe care le folosim doar de câteva ori pe an sau chiar numai de câteva ori în viaţă. Biblioteca Obiectelor înseamnă un stil de viaţă ecofriendly, mai puţine cumpărături, mai mult spaţiu şi mai mult timp petrecut cu tine", spun organizatorii. Ateliere de limba germană şi activităţi pentru copii completează programul festivalului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.