"Catedrala din Nantes este una dintre cele nouă catedrale din Bretania", subliniază Institutul Cultural din zonă, care speră să participe la restaurarea acestui "loc esenţial în istoria Bretaniei". Începând de luni, Institutul a lansat un apel pentru donaţii pe site-ul helloasso.com cu scopul de a ajuta la refacerea catredralei Saint-Pierre et Saint-Paul de Nantes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o manieră de a arăta solidaritatea bretonilor", a explicat Institutul. "Donaţiile vor fi alocate integral organismului care se va ocupa de lucrările de restaurare", a precizat Institutul care speră să recreeze vitraliile identic "având în vedere valoarea lor simbolică şi istorică". 

Într-adevăr, dacă mormintele ducelui François II şi Marguerite de Foix, părinţii lui Anne de Bretania, nu au fost afectate de flăcări, vitraliile, care datează de la 1498 şi care o reprezintă în special pe ducesa Anne de Bretania, precum şi marea orgă de secol XVII, au fost distruse în timpul incendiului din 18 iulie. 

Un bărbat originar din Rwanda, „necunoscut poliţiei franceze”, a fost reţinut sâmbătă dimineaţă, pentru "incendiere voluntară" la catedrala Saint Pierre et Saint Paul din Nantes, unde era voluntar. 

Potrivit Le Figaro, bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a fost eliberat duminică seara. Avocatul acestuia a precizat că nu a fost reţinut în legătură cu incendiul. 

Catedrala Saint-Pierre et Saint-Paul din Nantes a fost construită pe parcursul a 457 de ani, finalizată în 1891. Este clasată monument istoric din 1862. Ea a mai fost afectată de un incendiu, în ianuarie 1972, şi a fost redeschisă abia după 13 ani de lucrări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.