Încoronarea lui Charles al III-lea a fost urmărită de peste 14 milioane de telespectatori pe canalele BBC, o cifră care sugerează o audienţă generală mult mai mică faţă de încoronarea sau înmormântarea mamei sale Elizabeth a II-a, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O medie de 13,4 milioane de telespectatori, dintr-o populaţie de 67 de milioane, au urmărit principalele două posturi din audiovizualul public britanic pentru eveniment.

Acest număr a crescut la peste 14 milioane în momentul în care coroana a fost aşezată pe capul regelui în vârstă de 74 de ani, a declarat serviciul de presă al BBC.

Celelalte canale nu şi-au comunicat datele, dar BBC reprezintă o mare parte a audienţei pentru acest tip de eveniment.

Pentru înmormântarea reginei Elizabeth a II-a în septembrie anul trecut, audienţa medie a fost de peste 26 de milioane de telespectatori, cu un vârf de 28 de milioane de telespectatori, inclusiv 18,5 milioane la BBC.

Încoronarea ei în 1953 - prima difuzată la televizor - a fost urmărită de 27 de milioane de oameni în Marea Britanie, potrivit Palatului Buckingham, iar înmormântarea Prinţesei Diana de 32 de milioane.

Încoronarea lui Charles a fost pregătită fără prea mult entuziasm, sondajele arătând un interes scăzut  în contextul inflaţiei galopante şi după un an de când britanicii au marcat deja cei 70 de ani de domnie ai reginei Elizabeth a II-a, în iunie anul trecut, apoi înmormântarea ei în septembrie.

În Franţa, ceremonia a fost urmată în medie de aproape nouă milioane de telespectatori, potrivit datelor Médiamétrie duminică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.