DJ-ul britanic Goldie a dezvăluit într-o discuţie podcast că prenumele artistului urban Banksy este Robert, iar numeroase speculaţii au dus la prietenul său şi membrul grupului trip hop Massive Attack, Robert Del Naja, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În discuţia despre transformarea artei graffiti în comercial, DJ-ul a făcut referire la Banksy, pe care l-a numit Robert.

Del Naja, unul dintre membrii fondatori ai trupei Massive Attack, este un recunoscut artist graffiti, despre care Banksy spune că l-a inspirat.

Stabilit în Londra, Banksy deţine un portofoliu extins, care include picturi murale realizate în diverse părţi ale lumii, cu implicaţii politice. De la corupţie şi politică la război şi revoluţie, Banksy aplică lucrărilor sale ironie şi umor. 

Cariera misterioasă a lui Banksy, care se întinde pe două decenii, îşi poate pierde intriga, dacă artistul ori grupul de artişti din spatele numelui ar fi dezvăluit. pe parcursul anilor, personajul a fost extrem de atent în a rămâne anonim.

”Dă-mi o literă rotunjită şi imprim-o pe un tricou, scrie Banksy pe ea şi suntem aranjaţi. Putem să o vindem. Cu tot respectul pentru Robert, cred că este un artist strălucit. Cred că a dat peste cap lumea artei”, a spus DJ Goldie.

După ce a menţionat numele Robert, Goldie a făcut o pauză şi a schimbat subiectul imediat.

Goldie şi Del Naja au colaborat din punct de vedere artistic în anii 1980, înainte ca Del Naja să formeze Massive Attack. Grupul muzical a câştigat numeroase premii şi două apariţii în topul Rolling Stone al celor 500 cele mai bune albume din toate timpurile.

Anul trecut, un jurnalist de investigaţii a demonstrat faptul că multe dintre lucrările artistului Banksy au apărut în locuri şi zile care se potriveau programului turneului Massive Attack. În trecut, Del Naja a negat legătura cu Banksy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.