Actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele va expune, din 18 septembrie, în Carabulea Gallery Transylvania de la Hotel Ramada din Sibiu, caricaturi, nuduri, compoziţii, auto-caricaturi, realizate în ulei, tehnică digitală, creion sau tuş dovedesc o multivalenţă artistică extraordinară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Temele sale sunt luate din viaţa de zi cu zi, dragoste, prostie, ironie, toate aceste lucrări realizate printr-un tuş puternic pe un fond curat, alb, sunt oglindiri ale contemporaneităţii, a vieţii şi a lumii, cu bune şi cu rele.

„Prin fermecătoarele sale monologuri ironice, prin performanţele sale actoriceşti în teatru şi film, prin exerciţiile sale de prozator, caricaturist şi plastician, Horaţiu Mălăele ar putea fi perceput, simplificator, ca o simpatică sursă de bună dispoziţie, afirma Andrei Pleşu. Spun „simplificator”, pentru că, în cazul lui, „buna dispoziţie” e altceva şi mai mult decât o simplă umoare veselă. E bună dispoziţie, adică bună dispunere, bună aşezare în peisajul lumii.

„Caricaturile” lui Horaţiu Mălăele (cele desenate, dar şi cele scrise sau vorbite) mă surprind, ma provoacă şi mă seduc prin neobişnuita lor iradiere de umor şi gravitate, de rigoare şi improvizaţie liberă, de spirit critic şi cordialitate. Asta înseamnă „bună dispoziţie”: o bună situare în tragicomedia din jur, o bună aşezare în creativitatea proprie, în talent şi vocaţie, în solitudine şi deschidere comunitară. Nu te poţi „plictisi” niciodată de „isprăvile” lui Horaţiu, pentru că în aura lor te pierzi şi te regăseşti, te bucuri şi oftezi, te amuzi şi cazi pe gânduri. O experienţă îmbogăţitoare!

„Pornind de la creaţia sa plastică, Marin Sorescu afirma: „Aceste creaţii sunt nişte documente umane, studii plastic pline de o scânteietoare vervă, dar, mai ales, de o scânteie proprie fără de care nimic din lume nu se mai aprinde. Apariţiile lui Horaţiu Mălăele stârnesc un spontan freamăt de bucurie”. 

Horaţiu Mălăele poposeşte pentru prima dată la Sibiu în calitate de artist plastic cu prilejul deschiderii noii galerii de artă Carabulea Gallery Transylvania ce va fi găzduită la parterul şi etajul I al Hotelului Ramada din Sibiu, curatoriată de sibianul Alexandru Constantin Chituţă.

Galeria va avea pe lângă expoziţiile temporare şi expoziţie permanentă, cu lucrări de sculptură, pictură şi grafică din coleţia Oprea Carabulea, semnate de importanţi artişti români: Florin Mitroi, Sorin Ilfoveanu, Vasile Kazar, Dumitru Radu, Maxim Dumitraş, Mircia Dumitrescu, Irina Pusztai, Peter Pusztai, Tiberiu Nicorescu, Ştefan Câlţia, Teodor Hrib, Adrian Dumitrache, Nicolae Săftoiu, George Apostu,  Marcel Chirnoagă, Ilie Mitrea ş.a.

Noua Galerie de Artă din Sibiu vine să umple un gol însemnat în viaţa artistică sibiană şi va putea fi vizitată în mod gratuit la Hotelul Ramada din Sibiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.