"Hippie", "cel mai autobiografic roman al lui Paulo Coelho", aşa cum îl caracterizează Bernard Lehut de la RTL France, este editat în România de Humanitas Fiction şi va fi lansat în librării pe 1 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tradus din portugheză de Simina Popa, romanul are un preţ de 37 de lei. 

În noul său roman autobiografic, Paulo Coelho reînvie visul de iubire şi pace universală al generaţiei hippie.

"Hippie", a 20-a carte scrisă de Paulo Coelho, este un roman despre găsirea propriului drum, despre căutarea spirituală şi curajul de a lua decizii, despre solidaritate şi toleranţă şi, mai ales, despre importanţa călătoriilor în construirea identităţii. "Înainte de a începe să scriu Hippie, m-am întrebat: oare le mai pasă oamenilor de această impresionantă mişcare? Dar cartea era în sufletul meu şi n-am putut să nu-mi spun povestea", a spus autorul.

Paulo, un tânăr brazilian care îşi doreşte să devină scriitor, străbate lumea în căutarea libertăţii şi a sensului profund al existenţei. Călătoria lui iniţiatică porneşte din America de Sud şi se încheie în Orient, o experienţă care îi va da şansa unor transformări profunde.

La începutul anilor 1970, două locuri erau cele mai importante din lume: Piccadilly Circus din Londra şi Piaţa Dam din Amsterdam. Un fir invizibil îi unea pe cei care ocoleau turismul de masă şi tot ce ţinea de „bunul-gust al oamenilor aşezaţi“: ştirile cele mai importante pentru tinerii hippie circulau prin "Poşta invizibilă". Astfel erau cunoscute locurile de întâlnire ale hipioţilor, la fel ca datele marilor concerte, traseele călătoriilor iniţiatice şi pelerinajelor către locuri cu puternică încărcătură spirituală.

În septembrie 1970, Paulo a călătorit la Amsterdam, atras de faima Pieţei Dam, unde tineri îmbrăcaţi în haine neobişnuite, cu flori în păr şi şiraguri de mărgele la gât, se strângeau să mediteze, să cânte sau să discute despre libertatea sexuală, despre limitele conştiinţei şi căutarea adevărului lăuntric. Aici a întâlnit-o pe Karla, o tânără olandeză, inteligentă, seducătoare, independentă, care îşi aştepta partenerul predestinat pentru a ajunge în Nepal.
Cei doi s-au îmbarcat la bordul legendarului Magic Bus, care străbătea Europa şi Asia Centrală până la Kathmandu, împreună cu alţi tineri, fiecare având povestea sa şi fiecare având parte, de-a lungul acestei călătorii, de întâmplări ce-i vor marca destinul. Pentru Paulo şi Karla, călătoria cu Magic Bus s-a dovedit a fi prilejul de a explora relaţia care s-a înfiripat între ei, o adevărată poveste de dragoste, a cărei amintire o vor păstra mereu vie.
La Istanbul, Paulo trece printr-o serie de experienţe iniţiatice care îi dau posibilitatea să descopere valori şi principii ce-l vor ghida întreaga viaţă.

"Hippie este cel mai autobiografic roman al lui Paulo Coelho, o carte în care celebrul autor brazilian ne povesteşte pentru prima dată despre anii nebuni din perioada hippie. O incredibilă odisee, care debutează în epoca dictaturii militare din Brazilia, când Paulo Coelho avea numai 23 de ani", scrie Bernard Lehut, RTL France, www.rtl.fr. 

"Hippie readuce cititorul în acei ani - irepetabili pentru unii - ai bucuriei de a trăi şi ai curiozităţii. Anii în care oamenii credeau cu adevărat că revoluţia ar putea fi făcută cu flori şi că visele pot deveni realitate. Întotdeauna", potrivit Il Giornale de Vicenza, Italia. "O naraţiune a iniţierii plină de răsturnări de situaţie şi de fantezie", scrie Le Parisien, Franţa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.