Volumul "Harry Potter şi Talismanele Morţii (#7)", de J.K. Rowling, apărut la editura Arthur, în traducerea Tatianei Dragomir, a fost cel mai căutat la ediţia 2018 a Târgului Gaudeamus. A fost urmată de "Eroii Olimpului #2. Fiul lui Neptun", de Rick Riordan, tradusă din limba engleză de Alex Moldovan şi lansată în colecţia "Excalibur" a aceleiaşi edituri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe locul trei în top s-a aflat "Dl. Goe şi alţii", de I.L. Caragiale, volum cu ilustraţii de Eugen Taru, apărut în colecţia "Arthur retro".

"Crăciunozaurul", de Tom Fletcher, cu ilustraţii de Shane Devries, a fost pe locul patru între preferinţe. Iar pe locul 5 - "Despre Jörg, pe care-l dureau dinţii", o carte ilustrată de Hanna Künzel şi Christa Unzner-Fischer, în traducere din limba germană de Blanche-Ileana Ionescu.

Următoarele poziţii au fost ocupate de: "Cartea cimitirului", de Neil Gaiman, "Cârtiţel şi pantalonaşii", concepţie şi ilustraţii de Zdeněk Miler, "O mică plimbare cu Mary Poppins", de Hélène Druvert, "Vacanţa lui Nor", de Ileana şi Maria Surducan, "Circul nopţii", de Erin Morgenstern. 

Top 10 cărţi pentru adulţi

"Metro 2034", de Dmitri Gluhovski, traducere din limba engleză de Laura Ciobanu, Colecţia Paladin Science Fiction, editura Paladin, a fost cea mai vândută la categoria pentru adulţi.

Următoarele cele mai căutate titluri: "Furia de fier", de Pierce Brown, "Seveneves. Şapte Eve", de Neal Stephenson, "Metro 2033", de Dmitri Gluhovski, "Bunica mi-a zis să-ţi spun că-i pare rău", de Fredrik Backman, "Viaţa secretă a marilor artişti", de Elizabeth Lunday, "Un bărbat pe nume Ove", de Fredrik Backman, "Fiecare moare singur", de Hans Fallada, "Sălbaticul", de Guillermo Arriaga, "Viaţa secretă a cadavrelor", de Mary Roach.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.