Mai multe organizaţii, între care International Press Institute (IPI) şi Media Freedom Rapid Response (MFRR), au transmis o scrisoare deschisă Guvernului grec prin care cer o mai mare transparenţă şi obiectivitate în distribuirea fondurilor publice din campania de informare privind Covid-19, potrivit keeptalkinggreece.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O analiză recentă a arătat că fondurile alocate în campania de sănătate publică legată de Covid-19, 20 de milioane de euro, nu au fost distribuite echitabil. Entităţile media critice la adresa guvernului, între care Documento, au primit mai puţini bani sau chiar au fost excluse din schemă.

Scrisoarea critică distribuirea advertorialelor administrată de o companie privată şi cere Guvernului să ofere lămuriri privind criteriile de selecţie a entităţilor media şi de atribuire a sumelor.

Peste 1.230 de entităţi au primit ajutor financiar, între care mai mult de 200 de site-uri care nu sunt listate în Online Media Register, care sunt inactive ori chiar inexistente, bloguri obscure sau care au un număr redus de cititori, se arată în scrisoare.

„Orice finanţare de la stat pentru presă trebuie distribuită printr-un proces transparent, accesibil şi analizabil, bazat pe criterii obiective. Nu pare să fie cazul aici”, mai spun semnatarii, care adăugă că vor monitoriza îndeaproape situaţia.

Scrisoarea adresată prim-ministrului Kyriakos Mitsotakis şi viceprim-ministrului şi purtătorului de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas, este semnată de Article 19, European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF), Free Press Unlimited (FPU), International Press Institute (IPI) şi Osservatorio Balcani e Caucaso Transeuropa (OBCT).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.