Gillian Anderson o va interpreta pe "Doamna de fier", Margaret Thatcher, în cel de-al patrulea sezon al serialului istoric produs de Netflix, "The Crown", alături de Olivia Colman, regina Elizabeta a II-a, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Distribuirea lui Anderson a fost anunţată de The Sunday Times. Un reprezentant al Netflix a refuzat să comenteze informaţia. 

Serialul va face o schimbare în sezonul al treilea, cooptând-o pe Olivia Colman în rolul reginei Elizabeta a II-a, după primele două sezoane în care Claire Foy a jucat rolul suveranei. 

Apariţia lui Anderson ca Thatcher indică faptul să sezonul patru se va axa pe anii 1980. Netflix nu a anunţat o dată a premierei pentru sezonul al treilea. 

Thatcher, un pilon al Partidului Conservator, a făcut istorie în Marea Britanie în calitate de prima femeie prim-ministru, deţinând această funcţie în perioada 1979-1990. A fost supranumită "Doamna de fier" după ce şi-a demonstrat forţa pe scena mondială în legătură cu crizele de politică externă - ea a condus Marea Britanie într-un scurt conflict militar cu Argentina pentru supremaţia în insulele Farkland în 1982 - până la bătăliile politice cu uniunile de muncitori britanice şi alte instituţii. 

Margaret Thatcher a murit la vârsta de 87 de ani în 2013. 

Anderson, cunoscută pentru rolul agentului FBI Dana Scully din serialul "Dosarele X", locuieşte în Marea Britanie de peste un deceniu. Recent, ea a reluat rolul în producţia Fox "Dosarele X" şi deţine un rol secundar în noua dramă Netflix "Sex Education", de asemenea o producţie britanică. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.