Dansatorul, coregraful, profesorul Gigi Căciuleanu revine pe scena Teatrului Ţăndărică, după aproape 40 de ani, cu recitalul extraordinar "Text Shop", un one-man show care propune o formă originală de contact direct cu publicul. Spectacolul va avea loc luni, de la ora 18.00, la Sala Ţăndărică din str. General Eremia Grigorescu nr. 24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nocturnele" din anii '60-'70 de la Teatrul Ţăndărică au constituit nu numai un reper cultural, dar au însemnat şi începutul "zborului" lui Gigi Căciuleanu, alături de "măiastra" Miriam Răducanu, deschizând un drum Nocturnelor, care, deşi scurt, a devenit memorabil. 

De aceea, întâlnirea cu Gigi Căciuleanu este un omagiu peste timp adus nu numai Nocturnelor, ci şi celei care a iniţiat şi sprijinit acest proiect, Margareta Niculescu, directoarea de atunci a Teatrului Ţăndărică, dar şi celor care de-a lungul acelor ani au fost protagoniştii unor spectacole memorabile, unice în peisajul cultural.

Căciuleanu revine pe scena de la Ţăndărică în cadrul unui eveniment prilejuit de lansarea albumului „Gigi Căciuleanu - Omul Dans”, semnat de criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu. Despre eroul ei, Ludmila Patlanjoglu scrie: "Un talent uriaş cu sclipiri geniale, o imensă fantezie, un foarte mare dansator, genial coregraf român, internaţional cunoscut şi recunoscut - sunt aprecieri care vin din partea unor nume ilustre: Pina Bausch, Maia Pliseţkaia, Pierre Cardin, Ioan Holender. Copleşit, Gigi Căciuleanu întrebat cine este, răspunde simplu: Je suis quelqu’un qui danse". 

Protagonist şi creator al unor capodopere scenice pe mai toate meridianele lumii, conducător de companii reputate, pedagog cu vocaţie, Gigi Căciuleanu este una dintre vocile cele mai  originale şi profunde din dansul contemporan.

Acest eveniment are loc în cadrul celei de-a 14-a ediţii a Festivalului Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ”ImPuls”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.