Galeria de artă Estopia va fi inaugurată în Bucureşti pe 17 ianuarie, odată cu vernisajul expoziţiei "Fractured Realities", de Andrada Feşnic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Estopia din strada Bocşa nr. 5 a fost înfiinţat de Claudio Scorretti şi Irina Ungureanu şi propune un spaţiu proaspăt de confluenţă între artişti români şi internaţionali, o platformă a dialogului permanent cu cele mai recente practici artistice contemporane. 

Cu o experienţă de peste un deceniu în organizarea de expoziţii în special cu artişti români şi din zona Europei de Est, completată, în ultimii ani, de realizarea a peste 10 proiecte de artă contemporană pentru Imago Mundi - Luciano Benetton Collection, cei doi fondatori ai galeriei revin pe scena bucureşteană cu proiectul Estopia - un manifest pentru Est ca fenomen artistic creativ şi pentru oportunităţi concrete de acces către piaţa artistică internaţională. Fondat în 2009 ca D’Ancona Budis Art Gallery, spaţiul a primit în 2018 un nou nume, Estopia, odată cu cooptarea lui Edwin Scorretti în direcţia artistică a galeriei.

Pe 17 ianuarie, Estopia dă startul primului proiect pe agenda galeriei: "Estopia Young", un spaţiu special dedicat promovării artiştilor din noua generaţie.

Vernisajul primei expoziţii, "Fractured Realities", care are loc la ora 18.00, aduce în atenţie cea mai recentă serie de lucrări a Andradei Feşnic, pentru care pictura echivalează cu un veritabil teren experimental unde straturile suprapuse, efectul de colaj realizat pictural şi descompunerea atent orchestrată a elementului figurativ definesc un profil artistic marcat vizual de Şcoala de la Cluj, de unde provine artista, dublat, în acelaşi timp, de o clară direcţie proprie.

Expoziţia Andradei Feşnic va putea fi văzută până la 15 februarie. Curator este Irina Ungureanu iar graphic design: Theodor Moise. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.