Galeria Eastwards Prospectus din Bucureşti a anunţat marţi că şi-a schimbat numele în Gaep.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondată în 2014, pornind de la ideea de a identifica şi a prezenta publicului artişti valoroşi din Europa de Est, galeria are acum un program de expoziţii în care se regăsesc artişti contemporani din diverse părţi ale lumii. 

„Am iniţiat colaborări cu artişti din afara Europei de Est şi am acumulat aproape 20 de participări la târguri internaţionale. Gaep este expresia acestei noi realităţi. Noul nume ne oferă un cadru flexibil pentru programul galeriei, care este acum unul internaţional. În acelaşi timp, ne-am dorit ca numele să transmită, succint şi modern, continuitatea ce există în activitatea şi în misiunea galeriei, de a contribui la dezvoltarea scenei de artă”, a transmis Andrei Breahnă, Managing Partner şi cofondator, alături de Raluca Şoaita, al galeriei.

Gaep reprezintă artiştii Răzvan Anton, Pavel Brăila, Vlatka Horvat, Ištvan Išt Huzjan, Sebastian Moldovan, Damir Očko şi Raluca Popa şi prezintă lucrări de Radu Cioca, Felipe Cohen, Željko Jerman, Tania Mouraud, Marilena Preda Sânc, Mircea Stănescu şi Ignacio Uriarte.

„O parte dintre artiştii cu care colaborăm în prezent, precum Felipe Cohen şi Tania Mouraud, nu sunt originari din Europa de Est, în timp ce alţii, ca Vlatka Horvat şi Ištvan Išt Huzjan, chiar dacă s-au născut într-o ţară din regiune, trăiesc şi lucrează în alte părţi ale lumii. Toţi expun şi sunt apreciaţi de un public internaţional”, a mai explicat Breahnă.

Galeria a prezentat până în prezent 22 de expoziţii personale şi de grup, în sediul de pe strada Plantelor 50 din Bucureşti, şi a participat la târguri internaţionale precum Artissima (Torino), miart (Milano), ARCOmadrid (Madrid), Loop Art Fair (Barcelona) şi Viennacontemporary (Viena).

Prima expoziţie sub numele Gaep va fi un solo show al artistului Ištvan Išt Huzjan. Intitulată „Debris”, expoziţia personală se va deschide pe 13 martie şi se va desfăşura pe ambele etaje ale galeriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.