Primarul general, Gabriela Firea, afirmă că Guvernul a ”uns în fruntea Culturii un inamic al actorilor, regizorilor, dramaturgilor, iubitorilor de teatru”, având în vedere că ministrul Bogdan Gheorghiu pledează în continuare pentru ca teatrele să fie menţinute închise. ”O putere sensibilă la cazinouri, piscine şi pacanele. Insensibilă la cultură şi religie”, scris, duminică, Firea pe Facebook, afirmând că pentru deschiderea bisericilor nu are cine să pledeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Tineretului şi Sportului s-a zbătut să-şi convingă colegii de partid şi de guvern să se redeschidă, în condiţii de pandemie, activităţile sportive, sălile de fitness (fără dus), piscinele etc. Băieţii deştepţi şi-au convins prietenii de la putere să redeschidă cazinourile, jocurile de noroc, sălile de jocuri mecanice, păcănelele.. mai popular. Iar ministrul Culturii - caz unic pe mapamond -, ţipă de două zile pe toate ecranele să fie menţinute teatrele închise, ferecate. Se pare că au uns în fruntea Culturii un inamic al actorilor,regizorilor, dramaturgilor, iubitorilor de teatru”, a scris, duminică, pe Facebook, Gabriela Firea.

Primarul general afirmă că avem ”o putere sensibilă la cazinouri, piscine şi păcănele”, dar insensibilă la cultură şi religie.

”Căci, nici pentru biserici nu are cine pleda cu succes! Vai de noi”, mai scrie Firea.

Gabriela Firea a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că din 15 iunie se redeschid teatrele şi instituţiile de cultură din Bucureşti, urmând a fi respectate reguli de distanţare socială.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că organizarea spectacolelor în spaţii închise este momentan interzisă, iar primarul general nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare.

”Descurajăm astfel de iniţiative care riscă să pună în pericol viaţa şi sănătatea comunităţilor locale, fiind pasibile de sancţiuni contravenţionale sau penale”, au transmis autorităţile, care fac apel la managerii instituţiilor de cultură să manifeste responsabilitate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.