Muzeul Luvru din Paris propune copiilor cinci poveşti pasionante în format video pentru a descoperi unele dintre emblematicele sale opere, printre care "Gioconda", "Venus din Milo" sau fabulosul diamant "Regent".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Furtul Giocondei în 1911, expediţia lui Bonaparte în Egipt, descoperirea lui Venus din Milo sunt câteva dintre poveştile propuse de Muzeul Luvru celor mai tineri. Acestea sunt disponibile pe site, la pagina Petit Louvre. 

Ilustratorul François Place a redesenat cu eleganţă aceste poveşti imaginate de Emmanuelle şi Benoît de Saint-Chamas.

Proiectul se înscrie într-un plan mai mare de iniţiative ale muzeului pentru a ajuta francezii să evadeze din izolarea impusă de pandemia de Covid-19. 

Vizite virtuale, descrieri de tablouri, prezentări zilnice ale unei comori din Departamentul de arte islamice sau conferinţe gratuite online sunt puse la dispoziţia publicului de instituţie. 

Rijksmuseum din Amsterdam, Muzeul J. Paul Getty din Los Angeles au lansat de asemenea provocări devenite virale în lume. Internautul trebuie să reproducă o operă de artă, singur sau în familie, în camera sa. Rezultatele au fost inventive şi amuzante. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.