Fotojurnalistul şi artistul austriac Josef Polleross este invitatul special al festivalului de fotografie Reforma Photo Days care va avea loc în perioada 6-11 septembrie, în diverse spaţii din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrările lui Josef Polleross au fost publicate, printre altele, în The New York Times, Bild, The Washington Post, Cairo Times, Life, Newsweek, Time, Geo, Stern, Spiegel. A expus la Muzeul de Artă Aplicată (MAK) din Viena, la Teheran City Photo Museum, în cadrul Lunii Fotografiei din Viena, la Gallery Lumina (Viena), Museum of Modern Art din Ankara, Leica Gallery din New York.

La Bucureşti, Polleross va expune pentru prima oară în cadrul unui solo show curatoriat de Răzvan Ion, la creart Gallery: “Non-Objective World”, între 6 şi 30 septembrie, deschis între orele 10.00-18.00. De asemenea, el va împărtăşi din experienţa sa de fotojurnalist în cadrul unei dezbateri care este programată în data de 8 septembrie, la Grădina cu Filme - Cinema & More.

Expoziţia centrală Reforma Photo Days 1 - “Always To Be Untitled” - va fi prezentată la Atelier 030202 şi include creatori de fotografie din domenii diferite: de la documentar la modă, de la fotografie de stradă la fotografie de nuntă, de la fotografie de obiect la portret. 

În total au fost selectaţi 18 artişti fotografi români: Marius Bărbulescu, Mirela Bichigeanu, Cătălin Burcea, Andreea Călaraşu, Daniel Djamo, Daniela Groza, Ovidiu Iordache, Cornel Lazia, Horia Manolache, Ioana Moldovan, Mirela Momanu, Andrei Pungovschi, Andreea Retinschi, Andrei Runcanu, Andrei Şendrea, Cristian Stan, Sabina Suru, Sorin Vidiş. Curatori: Răzvan Ion, Roxana Lăpădat, Theodor Moise, Eugen Rădescu, Mihai Zgondoiu.

Reforma Photo Days (RPD) este un eveniment care aduce la un loc fotografi, lideri din tehnologie şi creativi vizionari pentru a explora viitorul fotografiei şi impactul acesteia asupra comunicării, artei şi societăţii. 

Evenimentul este anual, dedicat tuturor fotografilor - începători, amatori sau profesionişti - care au ocazia să îşi manifeste creativitatea şi să fie descoperiţi de public şi instituţii.

RPD conectează fotografii şi promovează o comunitate creativă globală. Astfel, pe lângă o expoziţie centrală, festivalul include o serie de evenimente axate pe diferite aspecte conexe fotografiei: publicaţii de profil, tehnologie mobilă, o dezbatere pe tema fotojurnalismului şi a fotografiei de stradă, o proiecţie de film documentar, întâlniri cu artişti fotografi etc.

Programul complet poate fi consultat pe www.re-forma.ro. Intrarea este liberă la toate evenimentele, în limita locurilor disponibile. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.