O expoziţie de fotografii realizate de jurnalistul american Austin Tice va fi deschisă marţi, la Washington, la şase ani de când a fost răpit în Siria, în circumstanţe încă neclare, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Părinţii săi vor asista marţi la vernisajul acestei expoziţii cu fotografii surprinse în Siria, organizată la Clubul naţional de presă. 

"Este foarte important ca oamenii să poată vedea munca jurnaliştilor care îşi riscă viaţa în zonele de conflict", a declarat  Margaux Ewen, directoarea Reporters sans frontières pentru America de Nord. 

Este vorba despre o expoziţie itinerantă destinată să atragă atenţia asupra detenţiei lui Austin Tice, în vârstă de 37 de ani. 

Puţine informaţii au fost făcute publice de la răpirea sa pe 14 august 2012, în apropiere de Damasc. 

Jurnalistul independent, care lucra pentru McClatchy News, The Washington Post, CBS, Agence France-Presse (AFP) şi alte media, a apărut într-o înregistrare video în septembrie 2012, legat la ochi. Însă identitatea răpitorilor săi - militanşi radicali, autorităţi siriene sau alţii - a rămas necunoscută şi în prezent. 

Familia lui Tice, convinsă că încă este în viaţă, a lansat în ultimii ani apeluri pentru eliberarea sa. 

Autorităţile federale americane au anunţat în aprilie că oferă o recompensă de un milion de dolari pentru orice informaţie care ar putea permite regăsirea fotojurnalistului. 

Les autorités fédérales américaines ont annoncé en avril offrir une récompense d'un million de dollars pour toute information permettant de retrouver la trace du photojournaliste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.