Membrii Academiei franceze nu au reuşit să aleagă joi un succesor pentru fotoliul lui Michel Déon, fostul ministru al Culturii Frédéric Mitterrand obţinând doar 11 voturi din 30 la finalul celui de-al treilea tur, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Niciun candidat nu a obţinut majoritatea, alegerea va avea loc la o dată ulterioară" care nu a fost fixată, a indicat Academia franceză printr-un comunicat. 

Unsprezece candidaţi s-au aflat în cursă pentru a fi aleşi pe viaţă în Academie, între care Frédéric Mitterrand, fostul preşedinte al postului de televiziune Arte Jérôme Clément, fostul preşedinte al Bibliotecii naţionale a Franţei Bruno Racine şi scriitorul François Taillandier.

Frédéric Mitterrand care va împlini 71 de ani în august a primit 11 voturi în trei tururi. Ceilalţi candidaţi nu au obţinut niciun vot. 

Au existat două buletine de vot albe în primul tur şi niciunul în următoarele două tururi. Buletinele marcate cu o cruce (semnificând refuzul oricărui candidat) au fost în număr de patru în primele două tururi şi şapte în ultimul tur. 

Academia franceză numără 40 de membri, însă doar 36 fotolii sunt ocupate în prezent. 

În afară de funcţia de ministru al Culturii între 2009 - 2012, sub preşedinţia lui Nicolas Sarkozy, nepotul fostului preşedinte al Franţei, François Mitterrand, a fost operator de cinema, realizator, animator-producător de televiziune şi director al Académie de France la Roma, din 2008 până în 2009. În aceeaşi măsură scriitor, el este autorul "Lettres d’amour de Somalie", adaptare livrescă în 1982 a filmului său omonim din 1981. 

"La Mauvaise vie" (2005) este o autobiografie romanţată salutată de critică. Om de media şi politician, Frédéric Mitterrand a publicat în 2015 "Une adolescence" în care evocă fascinaţia sa pentru Generalul De Gaulle.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.