Fiola din care a fost făcut primul vaccin anti-Covid în SUA şi alte obiecte legate de pandemie şi de campania de imunizare au fost dobândite de National Museum of American History al Smithsonian şi vor fi expuse în 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeul Naţional de Istorie Americană a preluat şi echipamentul şi cardul de vaccinare al Sandrei Lindsay, asistentă-şef la Long Island Jewish Medical Center, care, pe 14 decembrie 2020, a devenit prima persoană din Statele Unite vaccinată împotriva Covid-19.

„Nevoia urgentă de vaccinuri eficiente în SUA a fost întâmpinată cu o rapiditate fără precedent”, a spus Anthea M. Hartig, director al muzeului, citează The Verge. „Aceste artefacte, deja istorice acum, documentează nu doar remarcabilul progres ştiinţific, dar reprezintă şi speranţa oferită milioane de oameni”.

Începând cu aprilie 2020, un grup al muzeului a căutat obiecte şi documente legate de Covid-19.

Toate acestea vor fi expuse în 2022, sub numele „In Sickness and in Health”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.