Debutul în regie al directorului de imagine Tudor Platon, documentarul „Casa cu păpuşi”/ „House of Dolls”, recent câştigător al Trofeului „Ceau Cinema!” Timişoara, va avea premiera pe marile ecrane din România pe 24 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, produs de microFilm şi Film Cartel, a avut premiera internaţională, anul trecut, la Sarajevo International Film Festival şi a devenit unul dintre cele mai îndrăgite documentare româneşti.

„Casa cu păpuşi”, o incursiune într-un univers special: vacanţa anuală a unor femei de 70 de ani, va fi distribuit de microMULTILATERAL cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Departe de bărbaţi şi de lumea dezlănţuită, Cica, Nana şi prietenele lor se izolează voluntar într-o vilă de pe Valea Oltului. Împreună, împletesc pofta de viaţă cu amintirile, melancolia cu veselia, bârfele cu bancurile. Totul pentru a întreţine iluzia că pentru ele timpul nu a trecut şi că sunt aceleaşi fete tinere, frumoase şi îndrăgostite din urmă cu 50 de ani.

Despre debutul său în regie, Tudor Platon declară: „Mereu mi-a plăcut să-i înregistrez pe cei apropiaţi, în special pe cei din familie. Simt că, prin intermediul unui aparat de înregistrat imagini sau sunet, ei îmi dau voie să mă bag în sufletul lor, iar mie îmi place acolo. Bănuiesc că are de-a face cu ceva din copilărie, ceva ce mi-a rămas sau din contră, am pierdut şi încerc să-l recapăt; nici eu nu ştiu. Din acelaşi instinct am ajuns să îmi filmez şi bunica, pe Cica, împreună cu prietenele ei, în timpul vacanţei lor anuale la munte.”

Tudor Platon este director de imagine, absolvent al secţiei de imagine de film din cadrul UNATC Bucureşti. Filmografia lui cuprinde scurtmetraje precum „Cadoul de Crăciun” (regia Bogdan Mureşanu, aflat pe lista scurtă a Premiilor Oscar 2020), „Toate fluviile curg în mare” (regia Alexandru Badea, selectat la Cinefondation, Cannes 2016) şi lungmetrajul „Să nu ucizi” (regia Gabi Virginia Şarga şi Cătălin Rotaru, selectat în Competiţia Oficială la Varşovia 2018). „Casa cu păpuşi” face parte dintr-un proiect mai amplu şi foarte personal despre familia lui.

„Casa cu păpuşi” le are în distribuţie pe Viorica Crăciun, Ileana Crăciun, Elena Laslu, Ana-Maria Bondar, Aura Chindea. Tudor Platon semnează regia, scenariul şi imaginea, montajul a fost realizat de Natalia Volohova Deliu, iar de sunet s-a ocupat Ştefan Azaharioaie. Producători: Carla Fotea, Ada Solomon, Tudor Platon, Alexandru Solomon.

„Casa cu păpuşi” este o producţie microFILM şi Film Cartel în co-producţie cu 1TV Neamţ. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.