Cea de a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) se va desfăşura sub Înaltul Patronaj al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este a treia colaborare, după ediţiile din 2014 şi 2016, când au fost organizate evenimente literare profesionale comune în vederea promovării diversităţii culturale, anunţă organizatorii.

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi va reuni anul acesta cunoscuţi scriitori din ţară şi din străinătate, în perioada 4 - 8 octombrie.

Printre invitaţi se regăsesc Svetlana Aleksievici şi Gao Xingjian, laureaţi ai premiului Nobel pentru Literatură, şi Jeff Lindsay, Jim Crace, Jonathan Coe, alături de zeci de scriitori şi poeţi români, precum şi traducători din lumea întreagă.

FILIT este un proiect anual finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul  Naţional al Literaturii Române Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.