Tiberiu Soare se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio sâmbătă, în cadrul seriei concerte şi recitaluri de la Ateneul Român din Festivalul Internaţional „George Enescu”. Solista acestui concert este Alisa Weilerstein, una dintre cele mai apreciate violonceliste ale zilelor noastre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 În program vor fi lucrări de Ceaikovski - Serenada pentru orchestră şi coarde şi Variaţiunile rococo pentru violoncel şi orchestră - şi Haydn - Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel şi orchestră.

Tiberiu Soare este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, avându-i printre profesori pe Ludovic Bacs, Petru Andriesei şi Horia Andreescu. În anul 2018 a obţinut titlul de doctor în muzică, prezentând teza „Tragedia lirică Oedipe de George Enescu, O perspectivă dirijorală”, avându-l ca îndrumător pe prof. univ. dr. h.c. Dan Dediu. În prezent, este conferenţiar al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagodie Muzicală, catedra Dirijat de orchestră. În mai 2018, Casa Regală a României i-a acordat lui Tiberiu Soare distincţia Ordinul Coroana României în Grad de Ofiţer.

Este dirijor din 1999, colaborând de-a lungul timpului cu numeroase filarmonici şi teatre de operă. Din 2003, este dirijor al Ansamblului de Muzică Nouă Profil. În 2007, a pus bazele Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” în cadrul Operei Naţionale Bucureşti. Între 2012 şi 2015, a fost dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio România. În prezent, Tiberiu Soare este dirijor al Operei Naţionale Bucureşti.

În programul iniţial, era prevăzut ca dirijor Horia Andreescu. Organizatorii nu au motivat schimbarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.