Festivalul de Film de la Cannes va lansa anul acesta un program dedicat platformelor de streaming, în ciuda divergenţelor avute în trecut cu Netflix, care a refuzat să se supună regulilor evenimentului, de a-şi prezenta filmele selectate în cinematografe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii au anunţat că, la ediţia de anul acesta, care va începe marţi, va fi inaugurat un eveniment dedicat conectării companiilor de streaming cu industria filmului independent.

Evenimentul de lansare a „Meet the Streamers” va avea loc pe 21 mai.

Festivalul a selectat un grup de platforme de streaming independente - consacrate şi nou înfiinţate - pentru o serie de sesiuni de întâlniri cu agenţi de vânzări şi producători.

Între companii se numără Filmin, Kinoscope, MUBI, Le Cinéma Club, Nut Alone, Universciné DE (ContentScope) şi Watcha Play, scrie The Hollywood Reporter.

„Când toată lumea vorbeşte despre Amazon şi Netflix, credem că misiunea noastră este să subliniem importanţa platformelor independente care au abordări diferite şi să oferim agenţilor de vânzări ocazia să le cunoască mai bine”, a spus Jérôme Paillard, director executiv al Cannes Market.

Paillard este cel care a iniţiat „Meet the Streamers”, eveniment condus de Aleksandra Zakharchenko.

Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14 - 25 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.