Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, va avea loc la Bucureşti, în două etape: 11 - 20 octombrie: Fest(in) pe Bulevard (secţiuni de tradiţie), şi 20 - 21 noiembrie, secţiunea MultiArt EXIT, şi prezintă peste 30 de spectacole de teatru cu artişti din România, Bulgaria, Germania, Israel şi Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Teatrul Nottara precizează într-un comunicat faptul că anul acesta bugetul este de austeritate, subvenţia PMB pentru acest festival fiind zero. 

"Faptul că majoritatea teatrelor la care am apelat au răspuns într-un timp extrem de scurt, transmiţându-ne propunerile pentru această ediţie şi acceptând să ia parte la festivalul nostru în condiţii de turneu este impresionant şi mă face să cred că încă mai există prietenie profesională! Că încă mai putem exista împreună! (...) În afara criteriilor estetice de la care am încercat să ne îndepărtăm cât mai puţin, un criteriu a fost posibilitatea teatrului invitat de a-şi plăti costurile de deplasare. Un alt criteriu a fost acela ca spectacolul să se poată juca pe una dintre scenele Teatrului Nottara şi/sau puse la dispoziţie de către partenerii noştri bucureşteni doar în anumite zile. Nu în ultimul rând, un criteriu a fost şi acela de a avea alături acele companii partenere din ţară şi din străinătate, care, la rândul lor, ne-au invitat/ne invită la festivalurile pe care le organizează şi/sau cu care realizăm schimburi culturale (...) Singurul mod de a le mulţumi colegilor noştri din ţară şi din străinătate, care au acceptat să ne fie alături într-un an de criză financiară, este să cumpărăm bilete, să umplem sălile şi să-i aplaudăm", a spus Marinela Ţepuş, directorul Teatruli Nottara. 

Fest(in) pe Bulevard  va cuprinde, în acest an, aproximativ 30 de producţii scenice, grupate în mai multe secţiuni, la care participă artişti din: România (Arad, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Piteşti, Ploieşti, Satu Mare, Târgovişte), Bulgaria, Germania, Israel, Rusia.

Conceptul festivalului aparţine teatrologului Marinela Ţepuş.

Selecţia spectacolelor a fost realizată, pentru teatrele din România, de către Marinela Ţepuş (teatrolog) şi, pentru teatrele din străinătate (cu excepţia celor care ne sunt partenere), de către Narcisa Mocanu (curator teatral).       

Secţiuni de tradiţie: Criza feminităţii (condiţia femeii de-a lungul timpului) - secţiune competitivă (Juriul va fi format, ca în fiecare an, din cinci personalităţi teatrale din România: Emil Boroghină, Roxana Croitoru, Claudiu Groza, Irina Ionescu, Doina Modola); Bulevardul comediei - secţiune competitivă, care vă propune spectacole de mare succes. (Juriul va fi alcătuit din cinci membri aleşi din public); Premiere în Fest(in); Invitaţi speciali; Vedeta de lângă tine; Spectacole-lectură; MultiArt EXIT; In memoriam.

Manifestarea mai cuprinde evenimente conexe: colocvii, discuţii cu publicul după reprezentaţii, evenimente stradale, lansări de carte, expoziţii de fotografie de teatru, întâlnirile AICT.RO, aniversări ale unor personalităţi teatrale.

Biletele au fost puse în vânzare luni, 5 august. Până la 1 septembrie, este valabilă promoţia Noroc de Fest(in) pe Bulevard. Spectatorii care cumpără 3 bilete îl primesc pe al patrulea gratuit trimiţând un e-mail la adresa promotii@nottara.ro.

Biletele pot fi achiziţionate de pe www.nottara.ro, www.festinpebulevard.ro, iar începând cu 20 august, de la agenţia de bilete a Teatrului Nottara, precum şi la agenţiile teatrelor partenere (Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Excelsior, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Ţăndărică).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.