Feministele din Franţa le acuză pe Catherine Deneuve şi actriţele care critică mişcarea #Metoo şi spun că ele încearcă să reconstruiască „zidul tăcerii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Catherine Deneuve şi alte 99 de femei au semnat, marţi, o scrisoare publicată în cotidianul Le Mondo, punând sub semnul întrebării mişcarea #Metoo, care, spun ele, a căpătat conotaţii puritaniste şi este almentată de ura faţă de bărbaţi.

„Cu acest articol ele încearcă să reclădească zidul tăcerii pe care am început să îl doborâm”, a spus activista feministă Caroline De Haas şi alte 30 de femei într-un material publicat pe site-ul Frace Info citat de Reuters.

În urma izbucnirii scandalului sexual care îl are în centru pe producătorul Harvey Weinstein, milioane de femei din întreaa lume au dezvăluit pe conturile de social media că au fost hărţuite ori agresate sexual, folosind hashtag-ul #Metoo sau #balancetonporc, în Franţa.

Actriţa Catherine Deneuve, în vârstă de 74 de ani, şi celelalte semnatare ale articolului spun că mişcarea #Metoo a mers prea departe, apărând ceea ce au numit dreptul bărbaţilor de a „inoportuna” femeile. Ele au spus că este esenţial pentru libertatea sexuală şi că femeile pot fi suficient de puternice „să nu fie traumatizate de cei care le ating în metrou”.

„Este periculos să pui problema în acest mod”, a spus ministrul Marlene Schiappa, care se ocupă de problemele privind egalitatea de gen, la postul de radio France Culture. Ea a adăugat că guvernul luptă deja să convingă femeile că nu se fac responsabile de agresiunile cărora le sunt victime şi că ar trebui să alerteze poliţia atunci când are loc un astfel de incident.

Elisabeth Borne, ministrul Transporturilor, a declarat pentru postul de televiziune France 2 că articolul „este puţin defazat faţă de ceea ce femeile ar putea experimenta”.

De Haas şi celelalte activiste au spus că cele care împărtăşesc părerea lui Deneuve ignoră realitatea hărţuirii sexuale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.